Het is bijna Halloween! Zoek jij nog griezelige game-inspiratie en ben je benieuwd welke nieuwe horrorgames deze maand uitkomen, die perfect zijn om te spelen tijdens spooky season? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij hebben tien nieuwe horrorgames op een rijtje gezet.

Until Dawn Remake

Deze iconische horrorgame is inmiddels ook voorzien van een remake, waarbij spelers de nachtmerrie in Until Dawn kunnen herleven en zichzelf onder kunnen dompelen in een angstaanjagend slasher-horrorverhaal, waarin elke beslissing het verschil kan betekenen tussen leven en dood. Acht vrienden keren terug naar de berg waar een jaar geleden twee vriendinnen zijn verdwenen. Al snel belanden ze in een huiveringwekkende nachtmerrie waaruit ze onmogelijk kunnen ontsnappen. Ontdek nieuwe verzamelitems, nieuwe omgevingen om te verkennen en aangepaste verhaal-onderdelen die het mysterie nog meer diepgang geven.

Release: 4 oktober (PlayStation 5 en PC)

A Quiet Place: The Road Ahead

De populaire horrorfranchise A Quiet Place is inmiddels ook voorzien van een game, namelijk A Quiet Placee: The Road Ahead. De game legt de hectische terreur, zenuwslopende sfeer en aangrijpend menselijk drama vast, die de franchise beroemd hebben gemaakt en is perfect voor fans van de films, horrorgames en verhaalgedreven avonturen. Je zult vele uitdagingen en obstakels moeten overwinnen, terwijl je probeert de altijd aanwezige gevaren te overleven, die op de loer liggen.

Beleef de aangrijpende reis van Alex, een jonge student die aan astma lijdt en worstelt om het einde van de wereld te overleven. Maar de nachtmerrieachtige wezens die het land besluipen zijn niet de enige bedreigingen waarmee je te maken krijgt, als je door de ruïnes van de beschaving reist op zoek naar een veilige haven voor jou en je gezin.

Release: 17 oktober (PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC)

Alan Wake 2: The Lake House DLC

The Lake House is de tweede uitbreiding voor Alan Wake 2 en is erg mysterieus. De uitbreiding legt de nadruk op de zogenoemde Lake House, wat een clandestiene onderzoeksfaciliteit is gelegen aan de oevers van Cauldron Lake. De Lake House wordt door het Federal Bureau of Control gebruikt om de paranatuurlijke effecten van het meer en de Dark Presence daarin te bestuderen. De uitbreiding speelt zich parallel af aan de gebeurtenissen in de hoofdgame en concentreert zich op het perspectief van Kiran Estevez.

Release: 22 oktober (PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC)

Silent Hill 2 Remake

Until Dawn is niet de enige game die deze maand van een remake is voorzien, ook Silent Hill 2 is opnieuw uitgebracht in een nieuw jasje. In Silent Hill 2 duiken spelers in de rol van James Sunderland, die een mysterieuze brief van zijn overleden vrouw volgt. Hij komt uit in het angstaanjagende stadje Silent Hill, dat wemelt van monsters en nachtmerries. Betreed een droomachtige wereld vol verwrongen monsters, de angstaanjagende Pyramid Head, en een ogenschijnlijk alledaagse groep personages die worstelen met hun verleden. Een echte klassieker binnen het genre!

Release: 7 oktober (PlayStation 5 en PC)

Diablo IV: Vessel of Hatred

Vessel of Hatred is een grote uitbreiding voor de actie-role-playing-game Diablo IV.

Zet je strijd voort om het duivelse complot van de Prime Evil Mephisto te dwarsbomen. Vecht als de gloednieuwe Spiritborn-klasse met mystieke geesten die je kracht geven. Breid je kaart uit naar de nieuwe regio Nahantu en trek door de weelderige jungles. Rekruteer nieuwe huurlingen, neem het op tegen nieuwe vijanden, dungeons, een nieuwe PvE-coöpuitdaging en meer.

Release: 7 oktober (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One en PC)

Fear the Spotlight

Deze sfeervolle third person horror-avonturengame grijpt terug naar de nostalgische jaren 90 vibes. In Fear the Spotlight volg je Vivian en Amy, terwijl zij een schoolgebouw in sneaken, buiten de lesuren om. Hier lossen zij puzzels op en ontrafelen ze het mysterie rondom een trieste gebeurtenis die tientallen jaren geleden heeft plaatsgevonden.

Fear the Spotlight is de eerste titel van de game-afdeling van Blumhouse, de studio die bekend is van horrorfilms als Insidious en M3GAN, dus dat belooft wat!

Release: 22 oktober (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC)

No More Room In Hell 2

No More Room in Hell 2 is een intense coöpgame met permadeath waarin je in de griezelige duisternis gebieden vol zombies in trekt. Als hulpverlener moet je zien te overleven door te plunderen en te hamsteren. Volbreng de missie en herhaal dat kunstje telkens weer in een game die nooit twee keer hetzelfde is.

Acht spelers verschijnen afzonderlijk van elkaar op de uitgestrekte kaart. Ze moeten hun vernuft en reflexen aanwenden om elkaar te vinden en het onstuitbare ondode leger te overleven. Communiceer met de anderen en stippel strategieën uit, want in elke schaduw schuilt gevaar. Baan je al vechtend een weg door de horde of pak het wat tactischer aan.

Release: 22 oktober (PC)

The Axis Unseen

The Axis Unseen is een horrorgame met een heavy metal-soundtrack gemaakt door een van de ontwikkelaars van Skyrim en Fallout. Jaag op monsters die zo uit een nachtmerrie gekropen lijken te zijn, afkomstig uit eeuwenoude verhalen in een mysterieuze open wereld. Verzamel de zintuiglijke krachten van de wezens en ontdek elementenpijlen. Maar pas op, ook op de jager wordt gejaagd!

Release: 22 oktober (PC)

Forest Hills: The Last Year

Betreed de nachtmerrieachtige wereld van Forest Hills, waarin jij en vier andere Displaced proberen te overleven, terug te vechten en uiteindelijk te ontsnappen aan een gruwelijke Fiend in dit unieke, asymmetrische horrorspel. Maak dodelijke wapens en vecht terug tegen dodelijke en monsterlijke verschrikkingen, als één van de Displaced in een team van vijf , of ga op zoek naar de Displaced en verslind hun zielen een Fiend.

Release: 22 oktober (PC)

The Dark Mind

Stap in Jessica’s nachtmerrieachtige hallucinaties in The Dark Mind, wat een kort horrorspel is vol met verborgen voorwerpen. Je zult elk detail zorgvuldig moeten observeren om haar te helpen terugkeren naar de realiteit. Deze visueel verbluffende game brengt psychologische horror tot leven, terwijl Jessica door een verwrongen wereld navigeert waar één verkeerde beweging haar leven kan beëindigen. Haar dromen zijn gevaarlijk, en het is aan jou om haar door de nachtmerrie te loodsen.

Release: 24 oktober (PC)

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.