BAFTA-genomineerde studio Other Tales (Tick Tock: A Tale for Two) heeft Miniatures aangekondigd, een verzameling van prachtige, mysterieuze short story games. Verken, interacteer en aanschouw hoe de wereld verandert terwijl je jezelf weer verbindt met je kindertijd vol verwondering, magie en eenzaamheid.

De game sleept de speler mee in een vier korte, maar mooi geschreven verhalen met handgetekende beelden om het verhaal te ondersteunen. De speler vindt objecten in een houten doosje en gaat op onderzoek uit in de short stories. Open de doos en stel je hart en hoofd open en wie weet wat je tegenkomt. Los puzzels op, bouw vreemde objecten en inspecteer interessante voorwerpen om vergeten herinneringen te ontrafelen.

Tanja Tankred, Writer: “Miniatures was born out of a love for picture books, animated short films, and experimental storytelling. Through lots of exploration we ended up with this slightly strange, eerie, and at the same time nostalgic anthology that we are very proud to release into the world.

De game duurt maar 45 minuten en dat is precies genoeg voor een ontspannen moment op de bank (dat zou zelfs te doen moeten zijn voor de mensen met kinderen die pas om 21.00 op de bank neer kunnen ploffen). Je kunt het natuurlijk in één ruk uitspelen, maar misschien wil je de vier verhalen wel rustig, één voor één doorspelen. Hoe dan ook belooft Other Tales een heerlijke ervaring. Miniatures heeft ook al een aantal prijzen gewonnen (A MAZE Berlin 2024’s WINGS AwardDigital Vikings Awards 2024’s Best Upcoming Game Art Style). Dan moet het wel goedkomen toch?

De game staat gepland voor een release op 14 november voor Nintendo Switch, Steam en iOS. Voor spelers die de game op een Switch, Steam Deck en iOS gaan spelen heeft de game nog een extra dimensie met de intuïtieve touch controls.

Ik houd wel van deze stijl voor een game en het idee van een korte game waarvan je een beetje tot rust kan komen aan het einde van de dag spreekt me ook wel aan. Ik ben wel nieuwsgierig naar wat Miniatures te bieden heeft! Voor meer informatie over de game, of om hem alvast toe te voegen aan je wishlist kijk je op Steam of de officiële website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.