Het is vandaag Nationale Broer- en Zusdag en om dat te vieren, hebben we de tien meest memorabele in-game broers en zussen op een rijtje gezet.

Mario en Luigi

Om gelijk maar met een iconisch duo in huis te vallen, Mario en Luigi zijn denk ik wel de meest bekende digitale tweelingbroers die er zijn. Mario is natuurlijk het hoofdpersonage van de Mario-games, en in de meeste games weet hij Prinses Peach te redden, die (bijna) altijd ontvoerd wordt door Bowser, de koning van de Koopa’s.

In Super Mario Bros. (1985) zagen Mario en Luigi er praktisch hetzelfde uit, en hadden ze zelfs ook dezelfde eigenschappen en vaardigheden. Het enige onderscheid was dat Luigi een groen pakje aanhad, en Mario een rood pakje. In de latere spellen kreeg Luigi een eigen uiterlijk en eigen karaktereigenschappen. Luigi, de jongste van de twee, is in eerste instantie vaak voorzichtiger en minder dapper dan zijn grote broer. Toch weet hij vaak zijn angsten te overwinnen.

In de meeste games werken Mario en Luigi samen, maar soms zijn ze elkaars tegenspeler. Laatstgenoemde is ook hoe Luigi ‘tot leven’ is gewekt; Shigeru Miyamoto wilde een competitief spel voor twee spelers maken, en daarvoor had hij een tegenspeler nodig voor Mario, die al erg populair was door Donkey Kong (1981). Hij besloot Mario een broer te geven, en van beide broers loodgieters te maken. De broer werd Luigi en de rest is geschiedenis.

Joel en Tommy Miller (The Last of Us)

Ondanks dat Joel en Tommy Miller uit de The Last of Us-franchise vaak ruzie hebben door hun verschillende opvattingen, delen ze een diepgaande broederlijke band.

Joel voedde zijn jongere broer Tommy op in Texas, en Tommy hielp op zijn beurt Joel om dochter Sarah op te voeden als alleenstaande vader. Door bepaalde omstandigheden die we niet zullen benoemen in dit artikel (vanwege spoilers), is Joel na de uitbraak een cynische en meedogenloze smokkelaar geworden. Voordat hun verschillende opvattingen ze uit elkaar dreef, reisden de twee broers samen als smokkelaars tijdens het begin van de uitbraak van het virus. De twee gingen echter uit elkaar, omdat Tommy op zoek was naar een meer zinvoller bestaan dan enkel overleven, wat hem uiteindelijk bij de Fireflies terecht bracht. Ook hier kon hij niet helemaal aarden; hun visie sloot niet meer aan bij zijn eigen opvattingen, en uiteindelijk vindt hij zijn plaats in de nederzetting Jackson, waar hij Maria ontmoet, verliefd wordt en met haar trouwt.

In de games zijn er verschillende momenten waarbij de broers herenigd worden en de broederlijke liefde voor elkaar er vanaf spat, alsook loyaliteit naar elkaar. Ongeacht hun verschillende opvattingen en kijk op de wereld, zullen ze altijd voor elkaar klaar staan.

Sean en Daniel Diaz (Life Is Strange 2)

In Life Is Strange 2 staan er twee hoofdpersonages centraal, namelijk de Amerikaans-Mexicaanse broers Sean en Daniel Diaz. De twee broers wonen bij hun vader, maar na een tragisch ongeluk besluit de 16-jarige Sean dat het veiliger is om weg te vluchten. Daniel blijkt namelijk over telekinetische krachten te bezitten. Samen met zijn 9-jarige broertje, slaat hij dan ook op de vlucht en verlaten ze de stad. Samen trekken ze richting Mexico, maar de reis daar naartoe gaat niet gepaard zonder gevaar. Sean ontfermt zich over zijn kleine broertje en samen noemen zij zichzelf “the wolf brothers”. Sean komt er al snel achter dat het niet zo gemakkelijk is om altijd maar als vaderfiguur op te treden, hij is immers zelf nog steeds een kind. Wie heeft daarnaast ooit aangeleerd hoe om te gaan met iemand die telekinetische krachten bezit?

Zonder teveel van het verhaal te verraden, krijgen de twee broers te maken met racisme en anti-immigranten, met de nodige vooroordelen die hierbij te pas komen. Dit zorgt voor een emotionele en meeslepende game-ervaring. Vooral de band tussen de broertjes Sean en Daniel is de kracht van deze game.

Benieuwd naar wat wij van Life Is Strange 2 vonden? Lees onze review hier.

Amicia en Hugo (A Plague Tale: Innocence)

Vooral broers lijken een trend te zijn in de gamewereld, maar daar steken Amicia en Hugo een stokje voor op dit lijstje. Amicia is het oudste kind van de Rune familie en de oudere zus van Hugo de Rune. Ze groeide op in een leven vol privileges en rijkdom, maar haar ouders werden steeds afstandelijker vanwege de verantwoordelijkheden die zij met zich meedragen. Zij moesten Hugo constant in de gaten houden vanwege zijn mysterieuze ziekte, en hij werd dan volledig afgeschermd van Amicia, vanwege zijn medische behandelingen.

Nadat hun huis bezet wordt door de Inquisitie, wordt Amicia gedwongen om voor haar jongere broertje te zorgen. Echter, dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De ziekte waarmee Hugo is belast, is namelijk een vloek, die hem ongelooflijk krachtig maakt waardoor hij instabiel is en een bedreiging voor iedereen in zijn buurt.

Samen worden ze gedwongen om te vluchten, op een wanhopige reis op zoek naar veiligheid, waarbij ze elkaar steeds beter leren kennen.

Naia en Naiee (Brothers: A Tale of Two Sons)

In Brothers: A Tale of Two Sons draait het om de relatie tussen twee broers. Als hun moeder overlijdt gaan beide broers naar de dorpsarts voor advies. Hun vader is namelijk ernstig ziek en ze willen hem niet verliezen. Ze moeten water bij de Tree of Life halen, maar om dat te doen wordt hun relatie op de proef gesteld. Ze moeten goed samenwerken om hun avontuur te voltooien en hun vader te redden. Zo komen ze onderweg allerlei uitdagingen tegen, zoals wolven en pestkoppen en helpen ze onderweg anderen, zoals trollen en uitvinders. De game is al elf jaar oud, maar staat nog steeds als succesvolle game te boek. De game is onder andere verkrijgbaar op Steam.

Giana Sisters

Eindelijk, twee zussen in het lijstje! Giana Sisters ken ik (Alena) nog van heel vroeger, toen ik op de Atari van mijn oom en tante speelde. Het was een soort Mario, maar dan met meisjes. Zelfs de uilen leken op Goomba’s! Toch deed dat er niet toe, want het was wel heel vet dat er twee meisjes de hoofdrol hadden. Inmiddels zijn er ook nieuwere versies, maar die heb ik nooit gespeeld. Vooral jeugdsentiment dus!

Kratos en Mimir (God of War)

Ja, ik weet het. Het zijn niet echt broers, maar soms voelen mensen als familie ook al zijn ze dat niet. Mimir was wel een soort broer voor Kratos in de lange reis die ze samen hebben gemaakt. Hij was letterlijk attatched at the hip zoals ze dat in het Engels zeggen. Mimir zat letterlijk aan een riem van Kratos gebonden, en bungelde langs zijn heup. Daarnaast waren de twee ook verbonden op een broederlijk niveau; Mimir is namelijk de enige die Kratos nooit heeft verraden en de enige die geen andere bedoelingen had, anders dan hem te helpen in zijn zoektocht.

Timmy en Tommy (Animal Crossing)

Misschien toch wel de schattigste broertjes in de game wereld (al vind ik hun handelaarskarakter iets minder schattig). Timmy en Tommy zijn twee tanuki wasberen die in Animal Crossing de winkel runnen in jouw dorp. Ze verkopen allerlei meuk en handige items, maar kopen ook vissen, insecten en andere troepjes die je bij ze kwijt kunt. Ondanks hun handelaarsberoep (ze leren immers van de beste) zijn ze wel erg cute!

Mabel, Sable en Labelle (Animal Crossing)

Animal Crossing zit vol met broertjes en zusjes! We konden het dan ook niet laten om de gezusters Able op te nemen in dit lijstje. De twee egelzusjes runnen een kledingzaak in Animal Crossing en zus Labelle (of Label) regelt de accessoires en modekeuring met speciale kledingstukken als beloning. Je kunt ook je eigen patronen maken en op kledingstukken dragen! Mabel, Sable en Labelle maken het dorp in ieder geval een stuk gezelliger en modieuzer.

Elsa en Berthold (Dishonored)

Opzichter Berthold is een bijpersonage uit Dishonored en de enige opzichter die geen masker draagt. Samen met zijn zuster Elsa, kan hij door spelers gevonden worden in de Back Yard van de Office of the High Overseer. Twee opzichters verdenken Elsa er echter van een heks te zijn, maar Berthold neemt het zowel verbaal als fysiek voor zijn zus op, ondanks dat hij een brief heeft ontvangen met bewijs van haar hekserij.


Welke in-game broers en zussen zijn jouw favoriet en had je graag in ons lijstje terug zien komen? Laat het ons weten in de comments!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.