Comic Con Holland is het evenement in Nederland voor fans en liefhebbers van comics, cosplay, gaming, films, series en meer! Het evenement staat bekend om het grootste aantal gasten in Nederland te hebben en vindt maar liefst twee keer per jaar plaats; in het voorjaar in Den Bosch en in het najaar in Amsterdam. Dit najaar, op 12 en 13 oktober, zal er een grotere en uitgebreidere Comic Con Holland plaatsvinden in EXPO Greater Amsterdam, dat een groter vloeroppervlak te bieden heeft.

Er is al een flink aantal gasten aangekondigd, die bestaan uit sterren uit populaire TV-series zoals The A-Team, Buffy the Vampire Slayer, The Fresh Prince of Bel-Air, Charmed en Stranger Things. Deze gasten zijn dit najaar te bewonderen in EXPO Greater Amsterdam, waar alle zalen zullen worden benut voor optredens, handtekeningen en foto’s tijden Comic Con Holland.

Joseph Quinn, die nog nooit eerder in Nederland te gast is geweest, werd als heavymetal-gitarist en Hellfireclub-leider Eddie Munson dé publiekslieveling van Stranger Things seizoen vier. Voor zijn doorbraakrol won hij een MTV Movie & TV Award, maar de die-hard fans hadden hem natuurlijk al eerder gespot in onder andere Game of Thrones. Ook zijn Stranger Things-vriendinnetje Chrissy Cunningham (gespeeld door Grace Van Dien) komt mee. Grace is behalve actrice ook een fanatiek gamer die op Twitch haar speelsessies Fortnite, Overwatch en Valorant streamt. Leuk is ook dat ze via haar vader Casper (bekend van Starship Troopers) ook Nederlandse roots en familie in Amsterdam heeft. 

Dat Joseph Quinn en Grace van Dien (beiden bekend uit Stranger Things) samen op Comic Con Amsterdam te gast zijn is een zeldzaamheid!

Voor fans van de baanbrekende jaren ‘90-serie Buffy the Vampire Slayer is er ook een double bill, want zowel James Marsters (die als sarcastische vampier Spike een fanfavoriet werd) als Emma Caulfield (wraakgodin Anya die veel te stellen had met menselijke emoties en relaties) zijn van de partij.

Andere aangekondigde gasten zijn Dean-Charles Chapman (Star Wars: The Acolyte), Charmed-actrice Holly Marie Combs en Natalia Tena (Tonks in de Harry Potter-films). Andere acteurs en activiteiten worden in de aanloop naar het evenement bekendgemaakt op comicconholland.nl en hun social media-kanalen.

De organisatie ontvangt niet alleen bekende sterren uit films en series, Comic Con Holland verwelkomt ook de beste cosplayers, die zich grandioos uitgedost hebben en zich op hun allerbest presenteren als hun favoriete anime, manga, game of filmpersonage. Daarnaast kunnen liefhebbers zich ook weer helemaal uitleven op de gigantische ‘Geek Market’.

De kaartverkoop is reeds gestart en tickets zijn verkrijgbaar via de website van Comic Con Holland. Voor bezoekers die verkleed komen is een speciaal reductieticket beschikbaar. Comic Con Holland vindt dit najaar plaats op 12 en 13 oktober.

Benieuwd wat wij van Comic Con Holland vonden, afgelopen voorjaar? Lees dan hier ons event report!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.