Nog een aantal weken en dan start het grootste game-evenement van Europa. Van 21 t/m 25 augustus wordt de Koelnmesse in Keulen omgetoverd tot gameparadijs. Het is dé plek om nieuwe games te zien, te proberen en aankondigingen te speuren. De afgelopen jaren viel het wel wat tegen met het aanbod en waren er geen hele grote nieuwe dingen te zien. Eens kijken waar we dan voor dit jaar op hopen en wat er waarschijnlijk aanwezig zal zijn.

Ubisoft

Waar we in ieder geval op hopen is een hands-on moment met Star Wars Outlaws. Het zal daar wel populair zijn, dus misschien moeten we daar beginnen! Star Wars Outlaws is de eerste open wereld game in de Star Wars franchise en het ziet er ook nog eens heel vet uit. Een mogelijkheid om deze te mogen spelen zou dan ook wel heel vet zijn. Ubisoft is aanwezig, dus het lijkt me heel logisch dat ze Star Wars Outlaws meenemen.

Een andere game van Ubisoft waar we hopelijk meer van krijgen te zien is Anno 117: Pax Romana. Anno is een erg populaire game en is vaker tijdens gamescom aanwezig geweest. De nieuwste Anno 117: Pax Romana mag wat mij betreft dan ook niet ontbreken. Hand-on zal wellicht nog niet kunnen, maar misschien wat gameplay beelden?

Assassin’s Creed Shadows zal vermoedelijk ook meekomen naar Keulen. Misschien in de vorm van een gameplay trailer, misschien in de vorm van een toffe experience? En ieder jaar is Just Dance aanwezig met de nieuwste editie, dus dat zal nu ook niet anders zijn. Just Dance 2025 staat gepland voor 15 oktober 2024 en geeft bezoekers misschien wel weer de kans om mee te dansen op de nieuwste nummers.

Frontier

Een andere game die we hopen te mogen spelen is Planet Coaster 2. Deze game werd onlangs vrij spontaan aangekondigd met waterparken als nieuwste toevoeging. Aangezien de game nog in 2024 uit moet komen, verwachten we eigenlijk wel dat er een mogelijkheid is om een demo te kunnen spelen en misschien wel een leuke goodie kunnen bemachtigen!

Planet Coaster 2

Of Planet Zoo ook nog aankondigingen doet valt te betwijfelen. Onlangs kwam er nog een Boerenerf-dierenpakket uit en denk ik dat het nog wel even duurt voor ze met iets nieuws komen. Ook in de Jurassic World is het wat rustig en dat zal vermoedelijk ook wel zo blijven. Maar, zeg nooit nooit!

Focus Entertainment

Dan een game die al behoorlijk is uitgesteld en ook vorige gamescom aanwezig was met een gameplay video. Warhammer 40,000: Space Marine II staat zeker wel op ons lijstje om dit keer misschien eens te mogen proberen. De releasedatum komt nu snel dichterbij (9 september), dus een demo moet wel lukken toch?

Andere grootheden

Dan zijn er nog een aantal andere grootheden die altijd wel wat leuks meenemen, maar niet altijd wat nieuws of vernieuwends. De afgelopen jaren was de stand van Microsoft Xbox bijvoorbeeld wat teleurstellend. We verwachten dit jaar ook niet iets nieuws, maar misschien dat er nog een leuke game te spelen is voor wat tijdverdrijf.

Little Nightmares III

Ook Square Enix, Bethesda en Bandai Namco zijn aanwezig. Betekent dat Final Fantasy, Doom the Dark Ages, Indiana Jones and the Great Circle, Little Nightmares III? Een mooie demo, gameplay trailers, posters of een griezelige Little Nightmares experience? Kom maar door!

THQ Nordic kondigde onlangs Epic Mickey Rebrushed aan en dat zou wel een hele toffe game zijn om te kunnen zien. De release staat gepland voor 24 september dit jaar voor Steam, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, en Xbox Series X/S.

“Kleinere” games

Woodo

Team17 staat er altijd met wat leuke kleine games, zoals Date Everything, Amber Isle, en vermoedelijk de nieuwe DLC The Iron Rig voor DREDGE. Ook tinyBuild (Hello Neighbor, Tinykin, Kill it With Fire) en Finji (TUNIC, Chicory: A Colorful Tale) zijn aanwezig en zal Woodo voorbij komen. Een game die al heel veel positieve reacties ontving tijdens de Wholesome Direct.

Ook de indiehoek en kleine ontwikkelaars van over de hele wereld zijn op gamescom te vinden, dus we verheugen ons zeker op het verkennen van nieuwe en onbekende games. Zo ben ik vorig jaar Echo of the Waves en Pocket Oasis tegengekomen.

Wij kijken er in ieder geval naar uit om gamescom te verkennen, nieuwe dingen te zien, langverwachte games te proberen en toffe goodies te scoren. Waar kijken jullie het meest naar uit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.