Eindelijk was het weer tijd voor een Marvelfilm waar ik echt naar uitkeek. Deadpool & Wolverine mocht van mij ook echt geen misser zijn. Niet dat ik de afgelopen films en series nou superslecht vond, maar het kwam wel in een dip. Er gebeurt te veel, niets is echt aan elkaar te koppelen, overal worden superhelden vandaan getoverd, maar het tij lijkt te keren…

In Deadpool & Wolverine zien we Ryan Reynolds natuurlijk weer als Deadpool en Hugh Jackman vertolkt de rol van Wolverine, zoals we het graag zien. Van die twee heb ik sowieso hoge verwachtingen, want beide Deadpool films waren een groot succes en de oorspronkelijke X-Men films doen het natuurlijk ook onwijs goed. Toen Ryan Reynolds bijna twee jaar geleden een instagram post plaatste over de nieuwe Deadpool film en daarin Hugh vroeg nog een keer mee te doen ging het hele internet (nou ja, de Marvel en X-Men fans dan) helemaal los. Vervolgens was het geduldig wachten tot het eindelijk zo ver was en nu is de tijd eindelijk aangebroken. Het nadeel van zo’n lange tijd wachten is dat men gaat speculeren, dat de verwachtingen hoog oplopen en dat eventuele teleurstelling natuurlijk ook erg hoog kan zijn.

Zo werd er al gespeculeerd over een mogelijke cameo van Taylor Swift (niet aan mij besteed to be honest), waren de afgelopen Marvel films en series niet om over naar huis te schrijven en dat alles bij elkaar zorgde toch voor wat twijfel. De trailers deden echter heel veel goed, dus ik ging in ieder geval met een heel positief gevoel in mijn bioscoopstoel zitten.

Ryan Reynolds as Deadpool/Wade Wilson in 20th Century Studios/Marvel Studios’ DEADPOOL & WOLVERINE. Photo courtesy of 20th Century Studios/Marvel Studios. © 2024 20th Century Studios / © and ™ 2024 MARVEL.

Wade Wilson, a.k.a. Deadpool krijgt te horen dat zijn tijdlijn zal verdwijnen, omdat de zogenoemde anchor being van zijn tijdlijn dood is. Een anchor being is iets wat absoluut nodig is om de tijdlijn te beschermen, zonder de aanwezigheid is er geen enkele kans op overleven. Wade krijgt de kans om in de sacred timeline voort te leven en daar eindelijk van betekenis te zijn, iets wat hij graag wil, maar waar hij nooit in is geslaagd. Verleidelijk dus, maar Deadpool is niet voor één gat te vangen. Hij besluit op zoek te gaan naar de anchor being van zijn tijdlijn, om het te herstellen en zo ook zijn vrienden te redden. De anchor being van zijn tijdlijn is natuurlijk niemand minder dan Logan, a.k.a. Wolverine. Daar pakt het verhaal een lekker tempo en zonder te spoilen kan ik wel zeggen dat het niet ingewikkeld wordt, er geen rare vergezochte verhalen in zitten en wat mij betreft ook geen zinloze karakters. Iets wat de laatste tijd wel vaker gebeurt.

Hugh Jackman as Wolverine/Logan in 20th Century Studios/Marvel Studios’ DEADPOOL & WOLVERINE. Photo courtesy of 20th Century Studios/Marvel Studios. © 2024 20th Century Studios / © and ™ 2024 MARVEL.

Deadpool & Wolverine is volgens velen (en zelfs volgens de film) een F U van regisseur Shawn Levy en producer Kevin Feige naar Disney en het proces van de afgelopen tijd. Er wordt zelfs gerefereerd aan een low point waar Marvel zich in bevindt en natuurlijk steekt Ryan/Wade/Deadpool regelmatig een middelvinger op naar Fox. Deze film neemt zichzelf totaal niet serieus en tegelijkertijd enorm serieus. Het serieuze zit hem in de diepte die zowel Deadpool als Wolverine weer verdiend krijgen in deze film, niet alleen maar gekkigheid, maar ook het verdriet van Wade en Logan worden heel sterk neergezet. Ook personage Cassandra Nova werd snel geïntroduceerd, had genoeg backstory (meer was ook niet nodig, dat had het weer veel te ingewikkeld gemaakt) en werd heel nice neergezet door Emma Corrin. En ik ga niets zeggen over de cameo’s in deze film, maar mijn hemel, ik heb zoveel in mijn handen gewreven, vuisten in de lucht gegooid en kleine gilletjes geslaakt.

Emma Corrin as Cassandra Nova in 20th Century Studios/Marvel Studios’ DEADPOOL & WOLVERINE. Photo courtesy of 20th Century Studios/Marvel Studios. © 2024 20th Century Studios / © and ™ 2024 MARVEL.

De eerste 15 minuten van de film zijn al episch en ik krijg de grijns niet van mijn gezicht. Eigenlijk blijft dat ook zo tot het licht in de zaal weer aan ging. Er zit onwijs veel humor in, veel verwijzingen naar andere Marvel films, X-Men films, maar ook gewoon de echte wereld met Fox, Kevin Feige en zelfs Blake Lively, de vrouw van Ryan Reynolds en de scheiding van Hugh Jackman. De soundtrack is echt episch. Ik zou zo nog minstens drie keer de bioscoop willen bezoeken en ik kan niet wachten tot ik het op de bank weer kan zien op Disney+. Het is overigens niet nodig om alle X-Men films te hebben gezien, wel leuk voor een aantal referenties. Blijf ook even zitten voor de credits en de end-credits scene! Kortom, een onwijs vette film die vele Marvel fans denk ik weer hoop geeft voor de toekomst en het is zeker een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.