De game SCHiM staat op maar liefst 200.000 wishlists te pronken en 50.000 demo’s zijn al gespeeld. Dat moet toch al iets betekenen zou je denken? Binnenkort krijgen we het antwoord, want de game verschijnt op 18 juli voor de PC en consoles.

Indiegame SCHiM is een game van Nederlandse bodem met een interessant verhaal. Het is namelijk begonnen als afstudeerproject van Ewoud van der Werf bij Nils Slijkerman in Leeuwarden. Vier jaar later verschijnt de game voor de PC (via Steam), Xbox One en Series X | S, PlayStation 4 en 5 en Nintendo Switch. In de charmante game help je een verloren schaduw zijn weg terug naar zijn mens te vinden. Dit doet hij door van schaduw naar schaduw te springen. Hier is goed denkwerk voor nodig en tijdens je reis ontdek je kleine verhalen en charmante details die in de omgeving verborgen zijn.

Benieuwd hoe dat er uit ziet? Bekijk dan hier de trailer:

In de trailer zie je al dat alles volledig draait om het springen van schaduw naar schaduw met op de achtergrond een schattig muziekje. Je maakt ook gebruik van schaduwen om verder te komen. Een interessant detail van de game is dat er diverse Nederlandse locaties zijn verwerkt. Denk aan Us Mem, de Waterpoort van Sneek en het station van Leeuwarden, maar ook de Westfriese Omringdijk. Een game met een uniek Fries tintje dus. Het treinstation zag je ook al in de trailer voorbijkomen, mits je natuurlijk goed op hebt gelet.

De makers omschrijven het verhaal heel mooi als: “Een verhaal over een persoon die zijn schaduw verliest: een schim is de ziel en geest van een object of levend wezen. Alles in de wereld heeft er een, en ze zouden nooit van elkaar gescheiden mogen worden. Je moet je weg terugvinden naar de mens waartoe je behoort, voordat het te laat is.”

Zoals eerder aangegeven zijn er verborgen items te ontdekken in de game. Ga hier ook zeker voor ,want als je ze vindt dan help je andere schim om de verbinding met hun object te herstellen. Door deze game ga je ongetwijfeld heel anders tegen je eigen schaduw aan kijken. Want stel: dat je plots geen schaduw meer hebt? Je ontdekt het vanaf 18 juli.

©Ewoud van der Werf ©Nils Slijkerman All Rights Reserved ​
Licensed to and published by Extra Nice B.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.