Oktober is begonnen, langzaam veranderen de blaadjes aan de boom van groen naar geel, oranje en rood. Gaan we met de letter N dan ook de herfst tegemoet? Of nemen we toch nog wat zomers mee met de vrolijkheid en humor van New Girl? Of gaan we al richting de kerst met Nightmare Before Christmas? Of blijven we in de duistere herfst met Nightcrawler…

Alena
Napoleon Dynamite is echt een film die altijd kan. Ik heb deze al zo vaak gezien en quote nog steeds dingen, zoals “Eat the food!” of “Yessss” en kan niet meer normaal naar Canned Heat van Jamiroquai luisteren zonder gekke dansjes te doen (in mijn hoofd). De film is zo meesterlijk raar, sloeg eigenlijk nergens op, maar is tegelijkertijd ook zo logisch en perfect.

Lisa
Hoewel ik eigenlijk altijd met dit soort challenges titels probeer te vermijden die met ‘the’ beginnen, ontkom ik er denk ik toch niet aan deze keer. (The) Naked Gun moet wel als keuze voor de letter N. Een absolute klassieker, met de legendarische Leslie Nielsen in de hoofdrol als de incompetente Detective Luitenant Frank Drebin. Hilarische slapstick, gecombineerd met ontzettend droge en absurde humor, waar situaties al snel uit de hand lopen. De visuele grappen en woordgrappen die voorkomen zij inmiddels ook iconisch te noemen. Er zijn inmiddels drie delen uitgebracht en het maakt niet uit hoe vaak ik ze al gezien heb, ik blijf in een deuk liggen. Tijdloos!


Patricia
Ken je de klassieker (The) Net? Klassiekertje hoor waarbij de identiteit van de hoofdrolspeelster (Sandra Bullock) wordt gestolen. Niet? Laat maar dan. Mijn keuze gaat toch naar National Treasure, ik hou wel van avonturenfilms hoor. Inmiddels zijn er al drie gemaakt en ik moet zeggen dat Nicolage Cage ook niet heel erg is om naar te kijken. Yes, I’m old.

Linn
Napoleon Dynamite is een heel goede film door Alena genoemd, maar ik ga voor the Nightmare Before Christmas! Nog zo’n Disney-film die tot mijn favorieten behoord. ‘This Is Halloween’! Het heeft wat duisters én het is natuurlijk een Tim Burton-film. Een fijne regisseur die absoluut de credits waardig is. In de film heb je schitterende personages, waaronder Zero, the Mayor en OogieBoogie! Dé film om tijdens Halloween te kijken.

Sam
Gosh! Omdat “Napoleon Dynamite” al genoemd is, net als “The Nightmare Before Christmas,” ga ik voor “The Nice Guys.” Deze film is een heerlijke komedie die de buddy-cop formule een frisse draai geeft. Ryan Gosling en Russell Crowe vormen een verrassend maar briljant duo dat perfect balanceert tussen humor en actie. De film speelt zich af in het Los Angeles van de jaren ’70 en volgt de hilarische avonturen van een privédetective en een huurling die samenwerken om een vermiste tiener op te sporen. De chemie tussen de hoofdrolspelers, de scherpe dialogen en de stijlvolle setting maken “The Nice Guys” tot een absolute aanrader die je gegarandeerd aan het lachen maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.