Man, man, man, we zijn al weer bij de M! We zijn op de helft van het Films en Series Alfabet en ik moet zeggen dat ik weer veel nieuwe inspiratie heb opgedaan dankzij alle input van de redactie! Tijd om te kijken waar de redactie dit keer mee komt.

Lisa
De M was ook voor mij een makkelijke keuze, namelijk ‘Melancholia’ uit 2011 – mijn favoriete Lars von Trier film. Het verhaal is opgesplitst in twee delen en vertelt het verhaal van twee zussen, die elk op hun eigen manier omgaan met de dreiging die de ondergang van de wereld betekent. Heel indrukwekkende film, met waanzinnige rollen van Kirsten Dunst en Charlotte Gainsbourg.

Alena
Hier kwam ik wel snel uit, The Mandalorian. Ja, er zijn nog veel meer toffe films en series met de letter M, maar The Mandalorian is voor mij van de laatste jaren echt een van mijn favorieten. Ik ben sowieso Star Wars fan en The Mandalorian zit gewoon echt goed in elkaar. Visueel is het echt top, de soundtrack is top, het verhaal is top, alles is gewoon echt episch.

Linn
Mr. Bean! Hier ben ik mee opgegroeid en nog steeds kan ik hard grinniken om de persiflages. Degene die mij het meeste bij staat is het stukje met de koningin. Heel onhandig staat hij in het rijtje om de Queen een hand te schudden en een knikje te geven, maar dat gaat natuurlijk helemaal mis. Ook leuk om te weten is dat de eerste film die ik in de bioscoop zag de Mr. Bean Movie was. Je weet wel over Whistler’s Mom, dat schilderij. Heerlijk en nu krijg ik weer een klein binnenpretje vooral dat het stuk in de auto waarbij hij continue zijn middelvinger opsteekt.

Patricia
Bij de M kan ik weer een hele waslijst aan films en series opnoemen die ik (misschien ook wel meerdere malen) heb gezien. Toch blijft het lastig om er eentje te kiezen. Zo heb ik de Matrix, Martian, Mission Impossible, Miss Congeniality, Mr. & Mrs. Smith, Men in Black in de films reeks om uit te kiezen. Of misschien moet ik toch voor een serie gaan deze ronde? Dan heb ik nog Married with Children maar kies ik toch voor My Name is Earl!

Sam
Ik kies voor “Men in Black” omdat deze sci-fi klassieker vol humor en actie is, en bovendien een unieke reeks buitenaardse wezens bevat. Persoonlijk betekent deze film veel voor mij; in mijn sci-fi sleeve heb ik zelfs een babyalien laten tatoeëren, geïnspireerd door de babyalien die in de film geboren wordt. In een beroemde scène houdt Will Smith deze babyalien met tentakels vast. “Men in Black” weet perfect de balans te vinden tussen spanning en komedie, en de chemie tussen de hoofdrolspelers maakt het een tijdloze favoriet. De unieke benadering van buitenaardse immigratie en intergalactische regelgeving zorgt voor een frisse en onderhoudende kijkervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.