Met de letter L gaan we langzaam richting de herfst, richting regenachtige dagen die vragen om een avond op de bank onder een deken. Gelukkig hebben we ook met de letter L weer heel wat kijktips voor jullie.

Alena
Ik was eerst heel zeker van mijn zaak, tot ik nog wat meer ging nadenken. Toen kwam ik ineens nog bij The Lion King, The Little Mermaid, Legend (twee keer), Little Shop of Horrors, maar ik ga denk ik toch voor mijn eerste ingeving en dat is Labyrinth. Deze klassieker uit 1986 heeft niet alleen een jonge Jennifer Connelly, maar ook niemand minder dan David Bowie. Mijn moeder was altijd enorm fan van hem en naarmate ik ouder werd ging ik ook steeds meer naar zijn muziek luisteren. Labyrinth ontdekte ik pas later, maar net als The Dark Crystal werd ik direct meegesleept door het werk van Jim Henson.

Lisa
Voor de letter L kies ik ‘Lake Mungo’, wat een Australische psychologische horrorfilm is uit 2008 en op een perfecte manier found footage combineert met de stijl van een mockumentary. De film volgt een familie, dat probeert om te gaan met het verlies van hun dochter Alice, die verdronken is, en de mogelijk bovennatuurlijke gebeurtenissen die ze daarna meemaken. Naast het geloofwaardige acteerwerk, zijn het vooral de vibes die deze film zo goed maken. Het is beklemmend en somber, maar tegelijkertijd ontzettend meeslepend en zelfs emotioneel. Aanraders voor fans van het genre.

Sam
“Lilya 4-ever” is een van de weinige films die me zo diep raakte dat ik moest huilen. De manier waarop Lukas Moodysson het verhaal vertelt, maakt dat je je door het camerawerk enorm inleeft in het tragische leven van Lilya. Moodysson’s meesterwerk stelt een serieus probleem in de Europese Unie bloot: de wrede realiteit van mensenhandel en de uitbuiting van jonge vrouwen. De intensiteit van de film komt voort uit de rauwe en ongefilterde manier waarop het verhaal wordt verteld, waardoor je als kijker niet anders kan dan meegesleurd worden in de hopeloosheid en wanhoop van de hoofdpersonage. Dit is een film die nog lang na het kijken bij je blijft, en het is een krachtig voorbeeld van cinema die sociale kwesties aan de kaak stelt.

Patricia
In principe heb ik twee titels bij de letter K. Loki de serie en London has Fallen, maar ik vind Loki gewoon een TE leuk personage. Al vind ik de chemie die hij heeft met zijn “broer” Thor geniaal, is de serie ook wel de moeite waard.

Linn
Dat wordt toch echt the Lion King! De all-time feelgood Disney-film met het kleine leeuwtje Simba in de hoofdrol. De lezers van deze website vinden dat ook absoluut geen verrassing om te zien dat ik bij de letter ‘L’ voor the Lion King kies. Verder hoef ik hier niet over uit te wijden lijkt mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.