Voor de letter K hoeven we ons denk ik geen zorgen te maken over de hoeveelheid keuze. King Arthur, King Kong, Knight Rider, Kill Bill, Killers of the Flower Moon. Eens kijken waar onze Kei van een redactie mee komt!

Auteursrecht:  Jaap Buitendijk © 2014 Twentieth Century Fox Film Corporation

Alena
Voor de letter K kan ik heel duidelijk zijn. Kingsman: The Secret Service. De meningen zijn misschien wat verdeeld, maar ik vind de spy-universe van Matthew Vaughn erg tof. Taron Egerton speelt Eggsy, de hoofdpersoon en ik vind hem ook echt een heel goede acteur (en hij is ook nog eens bijzonder knap). Naast Taron Egerton spelen ook Colin Firth, Michael Caine, Mark Strong en Samuel L. Jackson mee, om maar wat te noemen. Het schijnt dat ze druk bezig zijn met een vervolg, waarin Taron Egerton ook weer mee doet. Nou, kom maar door!

Patricia
Ik sluit me deze keer bij Alena aan! Kingsman, ik hou er van.

Linn
Kill Bill, een film van Quentin Tarantino met Uma Thurman in de hoofdrol. Het was één van de eerste films die ik op dvd kocht en daarna werd die collectie behoorlijk uitgebreid. Het was tevens mijn eerste kennismaking met Quentin Tarantino en sprak mij zeer zeker aan. De bijzondere manier van filmen, het verhaal vertellen. In dit geval de diverse hoofdstukken en de mooie cast die hij altijd aan zijn films weet te verbinden. Het blijft ook altijd de uitdaging om hemzelf in de film te spotten. Kill Bill kreeg een tweede deel en ook dat werd een groot succes om het verhaal af te sluiten.

Lisa
Mijn keuze voor de letter K is de film Kill List, uit 2011. Geregisseerd door Ben Wheatley en heeft een plottwist die als een bom inslaat bij de kijker. Goede rol van Neil Maskell, die een huurmoordenaar die constant op zoek is naar werk. Als hij een nieuwe opdracht aanneemt, lijkt dit een makkelijke taak te zijn, maar niets blijkt minder waar. Britse cinema die doet waar ze het best in zijn; Kill List is rauw, realistisch en gewelddadig.

Sam
Ik kies voor “Kiki’s Delivery Service” omdat deze film een bijzondere plek in mijn hart heeft. Mijn liefde voor anime begon pas echt na het zien van “5 Centimeters per Second,” een prachtige en ontroerende film die mijn interesse in de Japanse animatie aanwakkerde. Kort daarna ontdekte ik de magische wereld van Studio Ghibli, die al snel een favoriet in huis werd. “Kiki’s Delivery Service” is een charmante film die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Het verhaal van Kiki, een jonge heks die haar eigen bezorgservice start in een nieuwe stad, is hartverwarmend en inspirerend. De film combineert prachtige animatie, een sfeervolle soundtrack en een boodschap van zelfontdekking en onafhankelijkheid. Het is een film die keer op keer plezier brengt en die perfect past in de collectie van elke anime-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.