De zomervakantie is in alle regio’s goed en wel onderweg, dus hier weer wat kijktips met de letter E voor onderweg of op een lekkere zomeravond! Je zou bijvoorbeeld ER kunnen kijken, of Evil Dead, Everything Everywhere All at Once, of Enemy. Of natuurlijk voor de zomerse keuze van Alena…

Alena
Tja, ik ga dan toch voor Elf. Ik weet dat het nog niet echt de tijd van het jaar is, maar deze kerstfilm is echt zo heerlijk! Misschien dat je nu nog geen zin hebt in een kerstfilm, maar onthoud hem dan zeker voor de wintermaanden. Will Ferrell speelt een elf die naar de grote mensenwereld gaat om zijn vader te ontmoeten. Uiteraard gaat dat gepaard met hilarische momenten en onzinnige dialoog. Overigens speelt ook Zooey Deschanel van New Girl hierin een leuke rol!

Lisa
Dit is de film die ervoor gezorgd heeft dat ik destijds voor een lange tijd geen films meer mocht uitkiezen voor filmavond met de familie. ‘Eden Lake’ is een waanzinnige horrorfilm, die onder je huid kruipt en vooral ook realistisch aanvoelt – het zou zomaar in het echt kunnen gebeuren. Geen enge monsters of andere fantasiebeesten, maar verknipte jongeren die het romantische uitje van de hoofdpersonages verzieken. Met alle gevolgen van dien. Naast het gruwelijke geweld en het kat-en-muisspel tussen de personages, zal vooral het einde je bijblijven en nog lang naspoken in je hoofd. Aanrader!

Linn
E.T. is de eerste film waar ik met de letter E aan moet denken. Een klassieker natuurlijk uit 1982. Deze film behoeft geen verdere uitleg. E.T. – Phone Home. Overigens heb ik ook een E.T.-figuur in huis, een plushie en een mok! Deze film moet iedereen een keer in zijn of haar leven gezien hebben.


Patricia
De ene letter is makkelijker dan de andere en bij de letter E heb ik maar één titel kunnen vinden die ik daadwerkelijk heb gezien, namelijk Expandables. De mannen zijn wat meer richting mijn leeftijd, haha.

Sam
“El Laberinto del Fauno” is een van mijn favoriete films vanwege de prachtige balans tussen fantasie en de grimmige realiteit van de Spaanse burgeroorlog. Guillermo del Toro’s meesterwerk biedt een diepgaande en emotionele ervaring, met schitterende visuele effecten en een meeslepend verhaal. De film volgt de jonge Ofelia, die een mystieke onderwereld ontdekt om te ontsnappen aan haar wrede realiteit. Dit sprookje voor volwassenen blijft fascineren door zijn rijke symboliek en thematiek. Omdat deze film ook bekend staat als “Pan’s Labyrinth,” voeg ik graag nog twee andere favorieten toe: Ex Machina fascineert me door zijn verkenning van kunstmatige intelligentie en de ethische vragen die daarbij komen kijken. Edward Scissorhands, een van Tim Burton’s beste werken, combineert gotische esthetiek met ontroerende emotie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.