Voor veel gamers is Blizzard Entertainment een begrip geworden in de gamewereld. Sommigen onder ons hebben het bedrijf misschien groot zien worden, voor de rest even een korte uitleg. Blizzard Entertaiment werd in februari 1991 opgericht onder de naam Silicon & Synapse door drie jongens die net afgestudeerd waren aan de UCLA (University of California, Los Angeles).

Deze jongens, Michael Morhaime, Allen Adham en Frank Pearce, waren in het begin voornamelijk bezig met het creëren van game ports voor andere studio’s. In 1993 begonnen ze met het ontwikkelen van hun eigen software, met games als Rock ‘N Roll Racing en The Lost Vikings.In 1994 werd het Blizzard Entertainment Inc, voordat het overgenomen werd door distributeur Davidson & Associates. In dat jaar brak Blizzard Entertainment wereldwijd door met de MS-DOS game Warcraft: Orcs & Humans, later gevolgd door een Macintosh versie in 1996. Daarna bleven ze doorgaan met het creëren van zeer succesvolle games als de gehele Warcraft, Starcraft en Diablo series, en natuurlijk de MMORPG World of Warcraft.

Frank Pearce, Michael (Mike) Morhaime en Allen Adham

Een snelle rekensom leert dat 2011 het jaar is dat Blizzard 20 jaar bestaat, en dat willen ze met iedereen vieren. Op dit moment hebben ze een aantal video’s vrijgegeven op Blizzard.com. Andere features als interviews en ‘Beyond the Gates’ zijn later op de website te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.