Eindeloos games top 10 is een nieuwe game voor de DS waarop allemaal klassieke spelletjes staan. Normaal gesproken vind ik zulke games vaak erg slecht. Mindscape laat ons echter zien dat dat ook anders kan met deze leuke game vol met minigames.Ik denk dat een heleboel mensen het wel kennen; je zit in de trein, de bus of de metro. Even een kort ritje naar school. Het ritje is te lang om niets te doen, en te kort om een rpg te spelen op je DS. Mini games bieden voor situaties als deze de oplossing.Zoals ik al in de inleiding zei, mijn ervaring met dit soort games is vaak negatief. De spelletjes zijn wel leuk, maar uitnodigen om het vaker te spelen doen ze niet. De kwaliteit van het beeld en geluid is vaak slecht, de games zijn helemaal niet leuk en ten slotte is het gewoon een verspilling van je kostbare geld.Eindeloos Games Top 10 is anders. Het lijkt wel alsof Mindscape de formule die eerst erg negatief uitpakte, veranderd heeft in iets wat best verslavend is. De spelletjes zijn de meeste van ons wel bekend. Zo staat er bijvoorbeeld Zeeslag, Kamertje verhuren en Sudoku op. Bij elk spel kun je kiezen uit besturing met je stylus of met de knoppen. Omdat deze game verschillende minigames heeft, zal ik voor jullie elke game even apart onder de loep nemen.

Boter-kaas-en-eieren.Bij boter-kaas-en-eieren is het doel simpel: Probeer je tegenstander te verslaan door als eerste 3 op een rij te hebben. Om de beurt leg je een kleur op een willekeurig vakje in een raster van 3×3. In plaats van de ouderwetse kruisjes en bolletjes worden in dit spel gekleurde klodders verf gebruikt op een schilderspalette.Deze minigame is ideaal voor even tussendoor. Het duurt niet lang, en met simpele tructjes kun je je tegenstander telkens te slim af zijn.

Paren.Misschien een beetje een vreemde naam, maar dit spelletje draait helemaal om je geheugen. Ik heb het natuurlijk over een memory spel. Je draait telkens 2 plaatjes om in de hoop dat deze hetzelfde zijn. Je kunt in moeilijkheidsgraad veranderen, mede als in de grote van je speelveld. Probeer in zo weinig mogelijk beurten alle kaarten om te draaien, wanneer je dit niet doet ben je helaas game-over.

Kamertje verhuren.Kamertje verhuren is een simpel maar leuk spelletje. Elke keer dat je aan de beurt bent, zet je 1 enkel streepje op een raster. Het raster is zo groot of klein als jij dat wil. Je doel is om zoveel mogelijk ‘kamertjes’ te creeëren door met die streepjes die jij zet een hokje maken. Maar pas op! Je tegenstander wil ook een heleboel ‘kamers’ in bezit hebben. Je moet er dus op letten dat jij de meeste bemachtigt. Vooral het uiterlijk van dit spelletje laat me terug denken aan de lessen wiskunde; met je buurvrouw als tegenstander zoveel mogelijk kamers maken.

Bordracen.Toen ik voor het eerst dit spelletje zag, dacht ik bij mezelf: “Een race spelletje? Dit past toch helemaal niet bij de rest van de games?”Toch bewees dit mij ongelijk. Al snel kwam ik erachter dat dit een heuse puzzelgame is! Na het bepalen van je startpositie race je tegen je tegenstanders voor de eerste plek. Dit doe je door telkens een stap vooruit te zetten met het 9 opties tellende vakje die telkens voor je verschijnt. Als je in het midden drukt, dan blijft je auto even snel gaan. Druk je op een vakje dicht bij je auto, dan rem je af. En als je op een vakje drukt dat heel ver van je afstaat, ga je snel.Lastig is het wel, dit spelletje. Je moet van te voren goed bedenken welke gevolgen het drukken op een snel vakje heeft. Als je namelijk van de baan af gaat, ben je af. Probeer maar eens te winnen, mij is het nog niet gelukt!De graphics van deze minigame zijn iets minder, maar dit kan vrijwel niet anders door het blokkige speelveld die het spel nodig heeft.

Dobbelspel.Het dobbelspel is een strategisch en tevens een spelletje gebaseerd op geluk. Je mag telkens 3 keer je bakje met 5 dobbelstenen schuddelen en omgooien. Daaruit mag je dan dobbelstenen met een bepaald aantal ogen selecteren die je houdt. Je doel is om zoveel mogelijk punten te scoren door middel van bepaalde combinaties. Het dobbelspel wordt gespeeld met de DS naar links gedraaid, in tegenstelling tot de andere games die normaal worden gespeeld. Mogelijkheid tot wisselen van gedraaide kant is er niet. Het dobbelspel heeft een mooi klassiek uiterlijk met hele leuke dobbelgeluiden komend vanuit je dobbelbeker.

Crazy GolfWat een moeilijk spelletje zeg! Hiervoor heb je zeker inzicht nodig! Crazy Golf is mini-golf op je DS. Je krijgt een bal en gebruikt je stylus om deze een richting in te slaan. Je bekijkt het speeldveld van bovenaf, wat verdacht veel lijkt op een rommelig kantoorbureau. Op het bovenste scherm is een overzicht te zien van je hole. Op het onderste scherm staat een close-up van je balletje met zijn omgeving. De besturing was voor mij even wennen. Normaal worden bij dit soort games de tegengestelde aanwijsrichting gebruikt om een bal te laten rollen. Bij Crazy Golf ga je met je stylus de richting uit waar je bal ook heen moet. Je moet proberen om in zo min mogelijk slagen het balletje in de hole te krijgen, maar pas op voor nepperds!

Codekraker.Welke combinatie van gekleurde stenen is de goede? Dat moet je zien uit te vinden in Codekraker. Als je een groen streepje krijgt, betekent dit dat één van de steentjes goed ligt. Als je een wit streepje krijgt, dan ligt een steen van de goeie kleur op de verkeerde plek. Je kunt de moeilijkheidsgraad aanpassen voor meer uitdaging. De steentjes zien er kleurrijk en erg mooi uit, wat mij persoonlijk nog meer aantrekt om dit spelletje te spelen.

Sudoku.Ik denk dat ik over dit puzzelspelletje weinig hoef te vertellen. Je probeert in een raster van 9×9, 9 keer de cijfers van 1-9 in te vullen zonder dat deze in het zelfde vakje van 3×3 of dezelfde rij zitten. Volg je het nog?De moeilijkheidsgraad van Sudoku kun je aanpassen naar je eigen wens. Daarnaast kun je nog extra punten verdienen door op bepaalde vakjes een bonus te zetten. Deze optie geeft een extra dimensie aan het spelletje. Wat ook handig is voor mensen die nogal gauw in de war raken van alle vakjes: Je krijgt hulplijnen die aangeven in welke rij en welk vakje je moet kijken. Super handig dus!

Gekke ballen.Zo gek, dat zijn deze gekke ballen niet. In gekke ballen moet je proberen om 4 kralen van jouw eigen kleur op een rij te krijgen. Horizontaal, verticaal of schuin, probeer je tegenstander voor te zijn! Wat mij meteen opviel aan deze minigame was het uiterlijk. Het gehele speelveld ziet eruit als een telraam van de basisschool! De kralen zien er daarnaast uit alsof ze zo van het telraam af kunnen glijden en door je scherm heenvallen op de grond.

Zeestrijd.In zeestrijd moet je proberen de verborgen bootjes van je tegenstander aan het zinken te brengen. Maar dat probeert je tegenstander ook met jouw verborgen boten! Je krijgt telkens 1 beurt om een bom op een vakje te gooien. Raak je een boot? Dan mag je nog een keer. Ieder krijgt 10 boten om ten strijde te trekken.Op het eerste oog lijkt de kwaliteit van dit spelletje erg slecht. De bootjes lijken niet eens op bootjes. Maar als je beter kijkt, zie je dat de bootjes gemaakt zijn van papier, en je kijkt er recht bovenop. Geen wonder dat ze zinken na een paar rake bommen.EindoordeelWat op het eerste gezicht een slecht spelletje leek, blijkt na kort spelen heel anders te zijn. De kwaliteit van de minigames heeft mij echt heel erg verbaasd. Ook lijkt het hele spel het thema van een rommelig kantoor bureau te zijn. Overal zie je de typische bureau ‘decoraties’ terug. Potloden, slijpsel, koffiemokken en papieren vliegtuigjes. Voeg hier klassieke spelletjes bij die iedereen wel kent aan toe, en je hebt een leuke combinatie voor een spel wat best wel verslavend kan zijn. Je kunt het spel tegen de computer of tegen je vrienden spelen via DS-to-DS verbinding. Helaas geen online mogelijkheid wat ik wel jammer vind.Eindeloos Games Top 10 is zeker een spel dat leuk kan zijn voor iedereen. Het spelletje is in het Nederlands waardoor het ook door kinderen gespeeld kan worden. Voor tussendoor of voor eindeloos speelplezier (want om door de 18 holes van Crazy Golf te komen is toch nog best wel intensief), deze game is waar voor je geld.InformatieNaam: Eindeloos Games Top 10Platform: Nintendo DSGenre: zing-gamePublisher: MindscapeRating: 3+Kosten: €29,99Score– Gameplay: 7/10- Fun: 6/10- Levensduur: 7/10- Graphics: 8/10- Geluid: 7/10- Originaliteit: 6.5/10 Totaalscore volgens reviewer: 6,9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.