Honden die blaffen vind ik soms wat irritant, honden die praten is uiteraard een ander verhaal. Na Samson, Brian Griffin en Droopy Dog zijn er nu de honden van PlayStation Vita Pets.
PlayStation Vita Pets is de eerste game in haar genre waarbij honden daadwerkelijk terugpraten. Dankzij gezichts- en stemherkenning zal je digitale hond alleen naar jou luisteren. De gezichtsherkenning wordt gerealiseerd door de Front and Rear Camera in de PlayStation Vita console. Naast de gezichts- en stemherkenning, maakt de game ook gebruik van de Markerless Augmented Reality Technology. De game heeft vier verschillende honden met ieder een eigen karakter. Er wordt via de camera een virtueel laagje gelegd over de werkelijkheid waardoor het mogelijk is om je pratende hond uit te laten in de echte wereld, bijvoorbeeld in het bos bij je in de buurt of in je eigen achtertuin. In PlayStation Vita Pets leer je hoe je een hond moet trainen en moet opvoeden. Je hond reageert alleen op jouw stem en aanraking.De game bevat ook een spannend avontuur waarbij je je hond moet opvoeden en trainen om puzzels op te lossen. Je gaat namelijk op zoek naar Cosmo’s favoriete cape, gemaakt van goud en zijde. Een lange tijd geleden leefde Koning Rufus op het eiland Castlewood. Hij was een vriendelijke koning die samen met zijn hondje Cosmo leefde. Toen Cosmo overleed heeft de koning Cosmo’s favoriete cape ergens onder de grond van het kasteel begraven. Hiermee wilde hij het verbergen tegenover plunderende indringers. De legende verteld niet precies waar de cape is begraven, maar het omschrijft een kaart waarvan wordt gezegd dat deze kaart de precieze locatie laat zien van het Koninklijke attribuut. De koning heeft deze kaart in zes stukken verdeeld. Je zal je hond moeten trainen zodat hij het bos kan verkennen, de puzzels kan oplossen en de uitdagingen aan kan gaan. De game is een volledig verhalend avontuur waarin je hond een sleutelrol speelt. De game is Nederlands gelokaliseerd waardoor je volledig in het Nederlands tegen je hond kunt praten.PlayStation Vita Pets is vanaf 4 juni 2014 verkrijgbaar.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.