Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Mystery of the Ancients – Curse of the Black Water Collector’s Edition.Het dorp Zwartwater was een normaal dorpje waar de dorpelingen een rustig, onbezorgd leven leidden. Op één van deze rustige dagen begon plotseling al het drinkwater van het dorp zwart te kleuren. De dorpelingen vluchtten in paniek weg van het eiland, op twee mensen na. De twee mensen waren archeologen die een oude fundering aan het onderzoeken waren. Er is al dagen niets meer van ze gehoord en jij gaat onderzoeken wat er met ze is gebeurd. Eenmaal aangekomen in de haven, zie je het verlaten dorp. Wanneer je de brug wilt oversteken, gebeurt er echter iets bizars en angstaanjagends. Grote tentakels komen uit het water en slaan de brug kapot. Aan de andere kant van de brug zie je één van de archeologen door een straat rennen, vluchtend voor een grote tentakel.

Het dorpje Zwartwater wordt overduidelijk geteisterd door een monster met enorme tentakels. Jij zult moeten uitzoeken wat het monster is en waarom het besloten heeft het dorpje te teisteren. Heeft het bezoek van de archeologen en hun ontdekking van de fundering er iets mee te maken? Duik in een spannend mysterie waarbij jij gebruik moet maken van de omgeving om verder te komen in het dorp. Bruggen zijn vernield, poorten en deuren zitten op slot en de archeoloog heeft je nodig. Zoek in de omgeving naar nuttige voorwerpen. De voorwerpen komen in je inventaris en deze kan je vervolgens gebruiken in de omgeving en bij puzzels.

Zoek in zoekafbeeldingen naar voorwerpen die je op je lijst hebt staan. Dit is niet zo gemakkelijk als het lijkt, aangezien de voorwerpen perfect opgaan in de omgeving. Het avontuur wisselt zich af met mooie grafische filmpjes die de verhaallijn vertellen. Met de Collector’s Edition krijg je naast dit spannende spel ook een adembenemend bonushoofdstuk, de soundtrack, conceptart, wallpapers en een spelgids die je kunt raadplegen als je niet verder komt. Lukt het jou om de archeologen te redden van het monster? Heeft hun onderzoek naar de gevonden funderingen iets te maken met de legendes van een titaan die door de goden is losgelaten? Ontdek het allemaal in Mystery of the Ancients – Curse of the Black Water Collector’s Edition!

Conclusie:Mystery of the Ancients – Curse of the Black Water Collector’s Edition is een spannend zoek en vind spel over een dorpje waar plotseling al het water zwart werd. De dorpelingen zijn gevlucht, maar van de twee overgebleven archeologen is al een paar dagen niets vernomen. De archeologen waren een oude fundering aan het onderzoeken, en nu worden ze opgejaagd door een gigantisch monster met tentakels. Zoek voorwerpen, gebruik ze in je omgeving en probeer de archeologen te redden van hun gruwelijke lot. Geniet van prachtige filmpjes die de verhaallijn vertellen. Met de Collector’s Edition krijg je bovendien vele extra’s die het spel nog mooier maken. Heb jij het in je om de archeologen te redden en het dorp te herstellen tot zijn originele staat? Mystery of the Ancients – Curse of the Black Water is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.