Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Spirits of Mystery – De Zwarte Minotaurus Collector’s Edition.Midden in de nacht heeft een duister figuur de wacht bij de poort gedood en heeft alle dieren uit de stallen gestolen. De volgende ochtend hoor jij, de prinses, het tragische nieuws dat al je dieren weg zijn. Het zijn niet zomaar huisdieren, deze dieren zijn magisch. Iris de nachtegaal kan mensen genezen met haar zang en Albert de schildpad heeft een schild wat mensen wijsheid geeft. Het borstelen van de vacht van Chester de rode panda brengt geluk en Bella de poes geeft mensen hoop. Deze waardevolle dieren waren alles voor je, en nu zijn ze weg. Het kamermeisje raadt je af om naar ze op zoek te gaan want het zou je in gevaar brengen, maar je hebt geen keus. Je wilt je geliefde dieren terug en geen gevaar zal je tegenhouden. Het avontuur begint bij de poort van het paleis, waar de wachter vermoord is. Zijn lichaam is helemaal verschrompeld. Wanneer je dichterbij komt veranderd hij in as en verschijnt er een vrouw die kwaadaardig lacht en wegvliegt. Wie was zij? En wat heeft zij te maken met de dood van de wachter en het verdwijnen van de dieren? Is zij de dader?

Na enig speurwerk kom jij erachter dat de kwaadaardige koningin Mortis achter de verdwijning van je dieren zit. Ze heeft de tovenaar Isa opgedragen je dieren te stelen, omdat zij ze nodig heeft om een legendarische Zwarte Minotaurus tot leven te wekken. De Zwarte Minotaurus is jaren geleden uit steen gehouwen door een tovenaar, maar hij stierf voordat hij de Minotaurus tot leven kon wekken. Nu hebben koningin Mortis en haar rechterhand Isa het gemunt op de betovering. Met de Zwarte Minotaurus aan hun zijde willen ze de wereld overnemen. Tijdens je zoektocht naar je geliefde dieren kom je achter de waarheid van hun verdwijning en het grote complot wat erachter schuilt. Om je geliefde dieren te vinden zal je voorwerpen moeten vinden die je kunnen helpen. De voorwerpen kunnen in de omgeving liggen, of gevonden worden na puzzels of minigames. Deze voorwerpen kan je gebruiken op andere plekken in de omgeving of om puzzels compleet te maken.

Naast de spannende verhaallijn valt er aan het eind van het spel een bonushoofdstuk te spelen. Dit bonushoofdstuk is samen met vele extra’s een goede toevoeging aan de game. Zo krijg je bij de Collector’s Edition een spelgids om je te helpen als je niet verder komt, wallpapers, concept art, screensavers, soundtracks en nog veel meer. Wanneer je een puzzel, minigame of een zoekafbeelding hebt opgelost valt deze in het hoofdmenu terug te vinden. Op deze manier kan je die ene leuke puzzel nog een keer oplossen. Heb je even geen zin in de verhaallijn? Speel de zoekafbeeldingen opnieuw, gewoon rustig voorwerpen zoeken. Met de verschillende moeilijkheidsgraden heb je de mogelijkheid om de ontspannen of uitdagende modus te spelen. Er is zelfs een derde modus: de prinsessen modus. Dit is nog moeilijker dan de uitdagende modus. Er is dus voor ieder wat wils! Durf jij het aan om Mortis en Isa te stoppen en je geliefde dieren te redden?

Conclusie:Spirits of Mystery – De Zwarte Minotaurus is een spannend zoek en vind spel waarbij je als prinses op zoek gaat naar je ontvoerde dieren. Ze hebben magische krachten en de kwaadaardige koningin Mortis probeert samen met de tovenaar Isa deze magische krachten te misbruiken. Ze proberen de Zwarte Minotaurus tot leven te wekken om de wereld over te nemen. Dompel je onder in avontuur, spanning en mysterie. Vind voorwerpen om je te helpen in je zoektocht en los puzzels op om deuren te openen. Minigames maken het spel afwisselend en het vinden van voorwerpen moeilijker. Met moeilijkheidsgraden, bonuslevels en vele extra’s is Spirits of Mystery – De Zwarte Minotaurus een afwisselend spel voor de hele familie. Spirits of Mystery – De Zwarte Minotaurus is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.