Daar is hij dan, onze allereerste review op Xbox One en er gaan er nog een heleboel volgen. Natuurlijk wel een extra grote druk voor Max: The Curse of Brotherhood. Gaat die game jou die Xbox One verkopen?Ik heb al gevochten en ge-hack-and-slasht op Xbox One in Ryse en Killer Instinct, maar nu is het de beurt aan een wat rustigere game. Heerlijk om even lekker te platformen, want dat is toch het genre dat nog steeds bovenaan mijn favoriete gamegenre-lijstje staat. Max: The Curse of Brotherhood is niet helemaal een platformgame zoals Mario, want hij is wat minder soepel. Je moet in Max bovendien veel meer puzzelen.Het spel komt niet alleen naar Xbox One, want hij is ook op Xbox 360 beschikbaar. Er is al een eerdere game in deze franchise verschenen, namelijk Max and the Magic Marker. Beide games zijn gemaakt door Press Play, een ontwikkelaar die naast de Max-games ook een game genaamd Tentacles: Enter the Dolphin heeft gemaakt. Het is van origine een indie-ontwikkelaar, maar in 2012 heeft Microsoft het bedrijf gekocht.

Het verhaal in dit spelletje is niet heel erg interessant. Er komen veel cutscenes in de game voor, maar die kun je eigenlijk net zo goed skippen. Max wil van zijn irritante broertje Felix af en zodra hij online zoekt naar een oplossing, verschijnt er een portaal in hun gamer die Felix steelt. Max gaat er snel achteraan, maar komt natuurlijk niet op dezelfde plek terecht als Felix. Zijn zoektocht begint.Wat ik naast het niet boeiende verhaal jammer vind aan deze game, is dat het niet echt duidelijk is hoeveel werelden er zijn waar je doorheen moet. Je ziet soms onderin wel dat je bijvoorbeeld in chapter 2-4 bent, maar hoeveel chapters er dan zijn weet je pas als je ze allemaal hebt gedaan. Er is gelukkig wel een verschil gemaakt in de omgevingen, zoals een woestijnwereld waarin je begint en vervolgens een boswereld en een jungle.

Verder niets dan lof over deze zeer aangename game. Je moet namelijk niet alleen goed weten hoe je van platform naar platform springt, maar je moet vaak ook puzzelen hoe je verder komt. Niet alleen door op een bepaalde manier te springen, maar ook door je magische markeerstift te gebruiken. Met die stift kun je in eerste instantie alleen platformen van aarde omhoog brengen op daarop aangegeven plekken, maar later komen daar steeds meer mogelijkheden bij zoals bijvoorbeeld lianen maken en boomstammen. Het zijn allemaal hele toffe dingen om te maken en soms is het best even zoeken hoe je een bepaalde tak precies moet tekenen. Je kunt namelijk niet net zoveel tekenen als je wilt, op een bepaald moment is je inkt op. Die markeerstift is werkelijk een hele frisse manier om te gamen en dat is waarom ik Max zo’n toffe game vindt. Ik moet zeggen dat het spel er ook heel tof uitziet. Je moet van het cartooneske stijltje houden, maar zelfs als je dat niet zozeer doet, dan moet je gewoon opvallen dat sommige monsters die achter je aanrennen er zeer indrukwekkend uitzien.

Sommige gamesites zijn van mening dat de besturing niet goed is, maar ik zie dat meer als deel van de game. Natuurlijk is het lastig om iets te maken dat precies rond is met een Xbox One controller, maar na een paar keer oefenen gaat het prima. Ik vind het juist leuk dat het niet allemaal heel erg vaststaat, want dat maakt de game dynamischer. Ik heb me ontzettend vermaakt met Max en ik denk dat dit een hele tof deel in de eerste gamelichting voor Xbox One is. Eerlijk is eerlijk, voor een spel als dit koop je geen Xbox One, maar je zou een fantastisch apparaat als Xbox One sowieso moeten kopen voor jezelf en deze game direct moeten downloaden.

Laura’s Score
Gameplay: 7/10
Fun: 8/10
Levensduur: 7/10
Graphics: 8/10
Originaliteit: 7/10
Totaal volgens reviewer: 7,4

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.