Oh wat ben ik gek op feestdagen, vooral op de kerst. Een kerstboom met lampjes het huis lekker warm en versierd. Maar waar vind je nou alle leuke hebbedingetjes? Op kerstmarkten. Tijd om de app Kerstmarkten eens door de appcheck te gooien.

De app kerstmarkten heeft een overzicht voor je van alle kerstmarkten in Duitsland. Het concept komt oorspronkelijk van Duitsland af. Inmiddels kennen we in Maastricht en Dordrecht ook grote kerstmarkten en in verschillende plaatsen in Nederland wat kleinere. Maar voor een traditionele kerstmarkt moet je een stukje rijden.


De app geeft je een overzicht van maar liefst 150 Duitse kerstmarkten, kies de markt waar je heen wil en vind hierover allerlei informatie. Waar de markt is, wat je er zoal kunt vinden, openingstijden en meer over de omgeving.

Naast alle informatie over kerstmarkten heeft de app nog een aantal leuke tips voor je. Zo is er bijvoorbeeld in Keulen (net over de grens) veel te beleven. Deze plaats kent maar liefst 8 kerstmarkten. Naast tips kun je ook andere leuke weetjes lezen via de app.

Wellicht een leuk idee voor een daguitje! Er is genoeg te beleven. Oh ja, ik wil je nog een tip geven aangezien ik vlak bij de grens woon. Mocht je met de auto gaan, om te parkeren in Duitsland, dan heb je een milieusticker nodig om te kunnen parkeren dicht bij een centrum. Deze kun je aanschaffen via de ANWB. Naast de sticker heb je als de temperatuur rond het vriespunt ligt winterbanden nodig! Dit is in Duitsland verplicht.

De app is te verkrijgen via iTunes en via de Google Play Store.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.