Mirjam en Diana duiken in de archieven en vertellen je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1993.
Game naam: Pac ManGespeeld op: de NesRelease jaar: 1993Uitgever: NamcoDeveloper: NamcoAantal verkocht: onbekendWie kent ‘m niet? Pac Man en ik zijn in het zelfde jaar geboren, namelijk 1980. Maar voordat deze game op de Nes uit zou komen, moesten we beiden nog even wat jaartjes ouder worden. Je speelt een klein geel happertje, genaamd Pac Man en je moet alle muntjes in je speelveld bemachtigen. Er verschijnen regelmatig vruchtjes, die extra punten waard zijn. Het speelveld wordt onveilig gemaakt door spookjes. (Blinky, Inky, Pinky en Clyde) Die moet Pac Man ontwijken. Je kan ze ook verslaan door een witte pil te nemen en ze te vangen. Van die witte pillen liggen er vier verspreid in je speelveld.


Ik speel deze game nog regelmatig via de virtual console op de Wii. Erg leuk voor even tussendoor. Ik vond deze game zo leuk, omdat het er heel vrolijk uitzag. En je kwam Pac Man overal tegen thuis, maar ook in van die speelhallen. Dat heeft trouwens een erg leuke reden. De ontwikkelaar Tohru Iwatani wilde een game ontwikkelen voor vrouwen. De arcadehallen waren echte mannenplekken en hij wilde een game maken die man en vrouw samen konden spelen tijdens een date, of gewoon alleen. Dus mocht je ‘m nog niet gespeeld hebben, dan moet je dat zeker doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.