Mirjam en Diana duiken in de archieven en vertellen je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1992.
Game naam: Wolfenstein 3DGespeeld op: PCRelease jaar: 1992 (5 mei)Uitgever: Apogee SoftwareDeveloper: ID SoftwareAantal verkocht: onbekendWolfenstein 3D wordt gezien als de grondlegger van de first-person shooter. Het was in ieder geval één van de eerste game die je door de ogen van het personage kon beleven. Als je nu de graphics ziet, moet je twee keer knipperen, maar voor de 90’s was het revolutionair. Je dwaalt door doolhoven om je einddoel te bereiken. Onderweg leg je heel wat vijanden om zoals Wehrmachtsoldaten, Herdershonden, SS-ers en nog veel meer Duits gespuis. Eindbazen laten niets meer aan de verbeelding over, want het zijn kopstukken als Goebbels, Göring en Hitler zelf.


Ik heb deze game niet meer in huis, omdat ik ook geen PC meer heb waarop ik dit spel kan spelen. De game is me bijgebleven, omdat het er zo ontzettend gaaf uitzag. Je kon daadwerkelijk een rondje draaien. En dat gezichtje onder in je scherm die er steeds bloederiger uit kwam te zien, vond ik leuk bedacht. Uiteindelijk vond ik het wel veel van hetzelfde. Iedere vijand zit er hetzelfde uit en die honden vond ik erg irritant. Zelfs de omgevingen veranderden weinig. Ik weet ook niet of het nu nog leuk is om te spelen. Als je ‘m al hebt gespeeld, is het pure nostalgie om het anno 2013 nog eens te proberen. Ik denk dat de huidige generatie hier niet heel warm of koud van wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.