Heart of de Swarm is de eerste uitbreiding van Starcraft 2 en gaat verder waar het verhaal van Wings of Liberty was geƫindigd. De singleplayer campagne verteld het vervolg vanuit het oogpunt van de Zerg.
Ik zal niet teveel gaan verklappen van de verhaallijn van de game. Het is iets wat je zelf moet ontdekken als je de game nog wilt gaan aanschaffen of moet gaan starten. Maar een beetje kan ik natuurlijk wel vertellen. Het verhaal start met Sarah Kerrigan die weer menselijk is. Na allerlei tests, hebben ze haar weer menselijk gemaakt. Het blijft wel zo dat ze controle heeft over de Zerg.

Eigenlijk kun je het wel een beetje een liefdesverhaal noemen, de start van de game. Kerrigan heeft na lange tijd Jim Raynor weer terug, haar grote liefde. Jim is bekend uit het eerste deel. Als een tegenstander ontdekt dat Kerrigan onder de mensen is proberen ze haar te vermoorden. Samen met Jim slaat ze op de vlucht en probeert het voor te blijven. Maar dan slaat het noodlot toe, Kerrigan en Jim worden gescheiden. En wat er verder gebeurd? Daarvoor moet je de game zelf spelen. Ik kan je alvast verklappen het is een grote aanrader om te spelen!

Ook al is de Zerg speelbaar in de Wings of Liberty multiplayer, wordt er in Heart of the Swarm rekening gehouden met de spelers die geen ervaring hebben om met de Zerg te spelenStap voor stap leer je in de campagne mode hoe je om moet gaan met de Zerg units en krijg je de mogelijkheid om je eenheden naar wens aan te passen door te evolueren. Op deze manier kan je per missie kiezen hoe jij je units op dat moment het liefst zou hebben. Zo kan je als voorbeeld een unit een upgrade geven om meer schade te doen of van meer snelheid te voorzien Naarmate je verder komt in de campagne kan je enkele units een definitieve aanpassing geven en krijg je de mogelijkheid om hiervoor aparte evolution missies te volbrengen. De evolution missies kan je zien als uitgebreide test van hoe een unit eruit zal zien en is te bespelen met een aanpassing. Na het voltooien van de opdrachten kan je vervolgens kiezen wat jou de beste optie lijkt.

Tijdens het spelen van je missies zal je niet alleen bezig zijn met het bouwen van een basis maar wordt er ook veel gefocust op het besturen van Sarah Kerrigan zelf. Dit samen met het uitvoeren van uiteenlopende opdrachten en besturen van nieuwe units zorgt ervoor dat er veel afwisseling in de Zerg campagne zit. De krachten van Sarah Kerrigan bestaan uit passieve ability’s en verschillende upgrades voor je aanvallen. In Heart of the Swarm is het namelijk mogelijk om Sarah Kerrigan sterker te maken doordat zij verschillende levels kan behalen. Voor het behalen van bonus opdrachten zal je bijvoorbeeld een extra level kunnen verdienen waarmee je een nieuwe ability kan kiezen. Dit geeft naast een beetje een RPG gevoel een leuke combinatie van gameplay.

De multiplayer heeft in Heart of the Swarm verschillende aanpassingen gekregen. Zoals in de campagne mode wordt ook hier rekening gehouden met nieuwe spelers die nog niet bekend zijn met de online gameplay. Gezien de grote hoeveelheid hardcore spelers is het voor iemand die geen tot weinig ervaring heeft vaak lastig om met de spelers mee te komen die het spel al langere tijd spelen. Het is namelijk mogelijk om een training af te leggen die je de basis van de online gameplay moet leren en je in verschillende snelheden zal laten spelen. Het laatste omdat de online gameplay een stuk hoger ligt dan die wordt aangehouden in de campagne mode. Naast deze training is het ook mogelijk om online matches te spelen met een unranked optie, slechte resultaten na het spelen hebben dan geen invloed op je online statistieken. Dit is een goede manier om te leren hoe je met de nieuwe units om kunt gaan.

Alle drie de factions zijn voorzien van enkele nieuwe units zoals de Hellbat, de Swarm host en de Tempest. Samen met andere nieuwe units zal je als speler de mogelijkheid hebben om nieuwe tactieken te gebruiken om je tegenstander uit te schakelen. De verschillende factions, met hun nieuwe units, voelen gebalanceerd aan en zijn te bespelen in zowel de Wings of Liberty maps als in 26 nieuwe multiplayer maps.

Naast de aanpassing in de gameplay en units zitten er in Heart of the Swarm enkele aanpassingen in de achievements, interface, AI en grafische opties. Deze uitbreiding van Starcraft 2 is zijn geld waard en bied vele uren gameplay voor zowel de casual als hardcore speler.Mijn Score:Gameplay: 9/10Fun: 9/10Levensduur: 8,5/10Graphics: 8,5/10Originaliteit: 9/10Totaalscore volgens reviewer: 8,8

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.