Comic Con Holland is nog niet voorbij of de volgende Comic Con van Nederland staat alweer voor de deur. Op 23 en 24 november staat de Jaarbeurs Utrecht weer in het teken van Comics, Cosplay, games, films en nog veel meer tijdens Heroes Dutch Comic Con.

Er zijn al twee knallers van gasten aangekondigd, namelijk niemand minder dan Matthew Mercer en Graham McTavish. Matthew Mercer is bekend als stemacteur van onder andere Cassidy in Overwatch, Victor Valentine in Final Fantasy VII: Rebirth, Jotaro Kujo in JoJo’s Bizarre Adventure en Levi Ackerman in Attack on Titan. De acteur werd in 2017 uitgeroepen tot stemacteur van het jaar. Daarnaast is hij ook bekend als bizar goede Dungeon Master in de streams van Critical Role, waar hij samen met andere bekende stemacteurs Dungeons & Dragons speelt. Matthew Mercer is beide dagen aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Je kunt met hem op de foto, zijn handtekening bemachtigen en vragen stellen tijdens de Q&A’s op het hoofdpodium. Tickets voor hem zijn echter glad uitverkocht via de website, dus je moet het geluk hebben dat er op de dag zelf nog iets beschikbaar is. Ik ben benieuwd of hij ook nog Critical Role collega’s meeneemt. Misschien wel zijn vrouw, Marisha Ray. En hoe vet zou het zijn als Ashley Johnson komt!

Graham McTavish is bekend als Dwalin van The Hobbit-trilogie, The Saint of Killers in Preachers, Sigismund Dijkstra in het tweede en derde seizoen van Netflix’s The Witcher, maar misschien nog wel meest bekend als Dougal MacKenzie van Outlander. Recentelijk was de acteur te zien als Ser Harrold Westerling in House of the Dragon, die een Golden Globe voor Beste Drama in ontvangst mocht nemen. Hij is trouwens ook stemacteur voor verschillende series en videogames. Zo was hij onder andere te horen als Dracula in Netflix’s Castlevania, Fergus en Murdoch McDuck in DuckTales en Doctor Doom en Johnny Blaze in de Marvel videogame Midnight Suns. Daarnaast sprak hij het audioboek Clanlands in, dat hij schreef in samenwerking met Outlander-collega Sam Heughan. In het boek gaat het duo op roadtrip door Schotland. De twee schreven in totaal drie boeken over hun avonturen in Schotland en Nieuw-Zeeland. Graham McTavish is beide dagen aanwezig. Je kunt met de acteur op de foto, zijn handtekening bemachtigen en een vraag aan hem stellen tijdens de Q&A op het hoofdpodium. Hier zijn nog wel tickets voor beschikbaar.

Behalve deze twee toffe acteurs is er ook weer een hele lijst met Comic artist aanwezig.

  • Andres Guinaldo (Justice League Dark, DC Comics)
  • Brittany Holzherr (Senior Editor bij DC Comics)
  • Cary Nord (Eisner awardwinnende Conan, Darkhorse)
  • Kevin Nowlan (Doctor Strange, Marvel Comics)
  • Lee Bermejo (Batman: Dear Detective, DC Comics)
  • Manuel Garcia (X-Men: Days of Future Past, Marvel Comics)
  • Marc Ellerby (Rick and Morty, Oni Press)
  • RB Silva (Rise of the Powers of X, Marvel Comics en de officiële poster van Heroes Dutch Comic Con Winter 2024)
  • Tomm Coker (The Black Monday Murders, Image Comics)
  • Zoe Thorogood (Eisner en Ringo awardwinnaar, It’s Lonely at the Centre of the Earth, Image Comics)

Mocht je een carrière als striptekenaar ambiëren, dan kun je aanschuiven bij een van de vele interessante panels. De comic artists nemen het publiek mee in hun wereld en laten zien hoe je je tekentechniek verbetert, vertellen hoe een goed verhaal in elkaar steekt en gaan in gesprek met Nederlandse getalenteerde nieuwkomers. Mocht je zelf al tekeningen hebben of misschien wel een heel portfolio die je zou willen laten zien, dan mag je deze inleveren bij Brittany Holzherr. Zij is Senior Editor bij DC Comics en kan haar professionele blik op jouw tekeningen werpen. Zij kan je vertellen hoe je een interessant stripverhaal met ijzersterke storytelling en prachtige tekeningen maakt. Holzherr bekijkt ieder ingeleverd portfolio en voorziet deze van feedback vanuit haar artistieke en professionele oogpunt.

Naast deze toffe gasten is er natuurlijk nog veel meer te doen. De hallen zijn weer gevuld met merchandise, de artist alley keert weer terug, er staan toffe workshops op het programma en natuurlijk de Cosplay Catwalk. Genoeg te beleven dus op 23 en 24 november tijdens Heroes Dutch Comic Con.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.