Het is weer bijna zover! Over zo’n twee weken is het Halloween en dat betekent dat er tijdens spooky season weer verschillende spookachtige in-game evenementen te beleven zijn in jouw favoriete games! Benieuwd welke online evenementen je echt niet kan missen? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

RuneScape – Harvest Hollow

Bereid je voor op een angstaanjagend leuk avontuur in RuneScape, en ga de uitdaging aan om Gielinor’s griezelige geest opnieuw leven in te blazen. Het Harvest Hollow Halloween Event is beschikbaar voor alle RuneScape-spelers. Verken de Harvest Hollow, wat een nieuwe Halloween-hub is, vol pompoenen, kaarsen, kampvuren en tentakels. Werk samen met één van de Five Horsemen van de The Horsemen-clan en reis door Gielenor om enkele bekende gezichten bang te maken, en ze nieuw leven in te blazen met de Halloween-sfeer in de nieuwe seizoensmissie ‘Field of Screams’. Tevens kunnen spelers een reeks nieuwe uitdagingen aangaan, die zijn opgesteld door de angstaanjagende kapiteins van de The Horsemen-clan.

Van 14 oktober tot 4 november is Harvest Hollow te spelen in Runescape.

Hunt: Showdown 1896 – Harvest of Ghosts

Harvest of Ghosts introduceert een nieuw verhaal, van een jager genaamd Harvest, die een aantal nieuwe speeltjes met zich meebrengt. Spelers kunnen Event Points verzamelen, waarmee nieuwe wapens en uitrustingen vrijgespeeld kunnen worden, waaronder de Bomb Launcher, Dark Dynamite Satchel en een Double Barrell Shotgun waar een knuppel op gemonteerd zit. Daarnaast zijn er ook Sealed Rewards verstopt in elk level. Vind je deze, dan kun je Pledge Marks verzamelen en één van de drie Pacts verdienen, die invloed hebben op jouw speelstijl en vaardigheden verbeteren.

Naast Harvest of Ghosts, is er ook een gelimiteerde gamemodus van start gegaan, namelijk Bounty Clash. Dit is een experimentele gamemodus, waarbij spelers in een willekeurig level worden gespawned. Dit evenement is tot 20 oktober te spelen, en daarna elk weekend tijdens het Harvest of Ghosts evenement.

Harvests of Ghosts is tot 25 november te spelen in Hunt: Showdown 1896.

Apex Legends – Techno Terror

Tijdens het Techno Terror Collection Event keert de populaire Trick N’ Treat Trios-modus terug en worden 24 exclusieve cosmetische items geïntroduceerd. In deze modus kunnen spelers de Rev Shell Grenade gebruiken en snoep eten om hun schilden, EVO en Ultimate Charge aan te vullen. Daarnaast krijgen spelers de mogelijkheid vijanden de stuipen op het lijf te jagen met de zogenoemde Copycat Kits, waarbij je de vaardigheden van andere Legends kunt benutten.

Natuurlijk brengt het Techno Terror Event ook nieuwe cosmetische items met zich mee, zo zijn er nieuwe legendarische skins voor Octane en Valkyrie te bemachtigen. Spelers die alle 24 cosmetische items weten te verzamelen, voordat het evenement voorbij is, krijgen automatisch toegang tot de Apex Mecha Prestige-skin van Pathfinder!

Techno Terror vindt plaats van 15 oktober tot 5 november, in Apex Legends.

Fortnite – Fortnitemares

Tijdens het Fotnitemares in Fornite, komen bekende horrorfiguren iedereen de stuipen op het lijf jagen. Dit doen zij in de vorm van skins, maar sommigen zijn ook als wapen inzetbaar. Zo zijn de op Saw geïnspireerde Boom Billy en een kettingzaag perfect voor het in elkaar hakken van vijanden en pompoenen. Ze voegen zich bij de klassieke Halloween-wapens, zoals de pompoenwerper en de heksenbezem. Daarnaast kunnen spelers Billy Puppets vinden op TV-monitoren, die verspreid zijn over het hele eiland. Bekijk je de beelden op de monitor, dan kom je in een duel terecht met een andere speler die ook naar zo’n monitor staat te gluren. Fornitemares 2024 brengt daarnaast ook de Horse Rush-modus met zich mee, waar spelers nieuwe missies kunnen voltooien en het opnemen tegens kubusmonsters. Mocht je je ook willen verkleden, dan zijn er tijdens dit evenement ook speciale skins te koop, onder andere van Billy (Saw), Sally (A Nightmare Before Christmas), Edward Scissorhands, Leatherface en een aantal Disneyslechteriken.

Fortnitemares is te spelen tot het einde van Chapter 5 van Seizoen 4, wat 2 november is.

Dead By Daylight – Haunted By Daylight

Tijdens het Haunted By Daylight evenement in Dead By Daylight, kunnen spelers deelnemen aan de inmiddels geliefde 2v8 modus. Uiteraard zal er ook weer een nieuwe Tome beschikbaar zijn, met nieuwe opdrachten die spelers kunnen voltooien om beloningen vrij te spelen. Daarnaast zijn er in alle maps nu speciale portals toegevoegd, die spelers naar de Void Realm brengen waarbij verschillende handige items kunnen worden verzameld. Er zit echter wel een addertje onder het gras, als deze portals namelijk eenmaal geopend zijn, kunnen ze niet meer worden gesloten, en Killers kunnen ook gebruikmaken van deze portals. Sterker nog, hun vaardigheden zijn nu voor het eerst ook te gebruiken in de Void Realm.

Het evenement brengt ook weer een hoop nieuwe skins met zich mee en is de zogenoemde Hallowed Blight Collection beschikbaar.

Haunted By Daylight is tot en met 7 november te spelen, in Dead By Daylight.


Naar welk Halloween in-game evenement kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de comments!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.