De letter O geeft ons ook weer genoeg mogelijkheden voor series en films. Denk maar aan Oceans 11, 12 of 13, Oppenheimer, Out of Africa, Once Upon a Time… in Hollywood. Keuze genoeg dus! Eens kijken waar de redactie mee komt, denken jullie weer mee via de socials?

Alena
Een serie die ik echt heel vaak weer opnieuw aanzet is The Office. Ik heb wel eens gedacht dat ik er genoeg van zou krijgen, maar iedere keer zie ik weer iets nieuws of kan ik weer net zo hard lachen om een scene alsof ik deze voor het eerst zie. Ik heb ook wel een zwak voor John Krasinski, zeker als Jim. Ja, hij kan soms ook een beetje een sleur zijn als personage, maar hij is ook wel echt heel cute.

Lisa
Voor de letter O kies kies ik de film Only Lovers Left Alive, uit 2013. Deze film is echt een vibe, met de altijd waanzinnige Tilda Swinton in de hoofdrol, samen met Tom Hiddleston en John Hurt. Vampieren Adam (Hiddleston) en Eve (Swinton) zijn al eeuwen samen, maar de teleurstelling in de moderne mens zet hun vertrouwen in elkaar, de liefde en de toekomst op de proef. Adam leidt hierdoor een teruggetrokken bestaan en als hij wordt herenigd met zijn grote liefde Eve, leeft hij weer helemaal op, als vanouds. Om te overleven hebben de vampieren natuurlijk vers bloed nodig, maar in de wereld van de 21e eeuw is het niet bepaald geaccepteerd om zomaar in de nek van een vreemde te bijten. Weten ze te overleven terwijl de moderne wereld om hen heen langzaamaan weg lijkt te kwijnen?

Linn
Once Upon a Forest, oftewel in het Nederlands: Annabel en de Race tegen de Klok! Wederom een Don Bluth-film waarvan ik er in de Films- en Series-ABC al meerdere heb genoemd. Vroeger had ik hem op videoband en ik weet dat ik deze echt regelmatig heb gekeken. Het verhaal gaat over een aantal bosdieren in Dapplewood die noodgedwongen hun thuis moeten verlaten. Een tank met gas is verongelukt en in de race tegen de klok zullen een aantal helden hun vriendinnetje moeten proberen te redden. De film stamt uit 1993, dus ik ben hier echt mee opgegroeid.

Patricia
Makkie deze, alle Ocean’s films. Punt.

Sam
Ik kies voor Ozark vanwege de meeslepende verhaallijn over een familie die in de duistere wereld van witwassen en criminaliteit belandt. De serie, met uitstekende acteerprestaties van Jason Bateman en Laura Linney, houdt je op het puntje van je stoel met intense plotwendingen en morele complexiteiten. Het contrast tussen het serene landschap van de Ozarks en de criminele activiteiten van de familie voegt extra spanning toe, waardoor de serie een must-watch is. Voor films kies ik Orphan, een huiveringwekkende psychologische horrorfilm over een echtpaar dat een mysterieus jong meisje adopteert na het verlies van hun eigen kind. De film blinkt uit in het opbouwen van spanning en het leveren van schokkende plotwendingen, met name door Isabelle Fuhrman’s ijzingwekkende vertolking van Esther. De complexe verhaallijn en onverwachte onthullingen houden je geboeid, wat deze film tot een opvallende in het horrorgenre maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.