Binnenkort bestaat Planet Zoo alweer vijf jaar. Vreemd eigenlijk, want enerzijds voelt dat heel lang en anderzijds ook nog maar heel kort. Hoe dan ook tijd voor een feestje en dat luiden ze op 15 oktober alvast een beetje in met het Dierentuineigenaars-dierenpakket. Het zijn allemaal dieren waar spelers massaal om hebben gevraagd in de afgelopen vijf jaar.

De manoel (ook wel bekend als pallaskat) met zijn dichte, donzige vacht, kan niet anders dan een onwijze publiekstrekker zijn. Ze zien er vreselijk aaibaar uit, maar vergis je niet, want deze schatjes zijn echte roofdieren. Een ander verzoek was de mantelbaviaan, je weet wel, die met die rode billen! Dat zal een groot verblijf worden vol met wijs uitkijkende volwassen mannetjes, druk vlooiende vrouwtjes en lekker spelende en irriterende kleintjes. De ruige schroefhoorngeit is weer een compleet andere diersoort dan de mantelbaviaan en manoel, al is hij net zo imposant als de mantelbaviaan met zijn indrukwekkende gedraaide hoorns en net zo fluffy als de manoel met zijn lange haren.

Ook zo fluffy is de brilbeer met zijn unieke markeringen die op een bril lijken. Deze solitaire beer laat zich niet heel graag zien, dus in combinatie met een tropische verblijf en veel klimmogelijkheden zal het wel even zoeken zijn voor de bezoekers. De Kirks dikdik is van een heel ander formaat. Deze slanke en compacte antilopesoort leven op de Afrikaanse savanne tussen andere graseters, dus deze zou je misschien mooi kunnen combineren met giraffen en andere antilopen.

Toch liever nog een primaat toevoegen aan je dierenpark? Dan past de Coquerels kroonsifaka er misschien wel goed bij. Deze prachtige primaten bewegen zich al springend voort en ze zitten vaak met hun zwarte buikjes rechtop van de zon te genieten. En het zou geen dierenpakket zijn als er geen reptiel bij zou zitten. De prachtige sporenschildpad is een toffe aanvulling op de al bestaande reptielen en ziet er ook zeker wel anders uit dan de Seychellenreuzenschildpad. Deze laatste heeft een glad schild, terwijl het sporenschildpad diepe groeven in zijn schild heeft.

Deze nieuwe diersoorten kun je geen warm welkom geven zonder nieuw decoratiemateriaal. Feestelijke slingers, luifels en kleurrijke lantaarns moeten het één groot feest maken. Over feest gesproken, er is ook een nieuw scenario, waarin je samen met het team het vijfjarige jubileum van Planet Zoo gaat organiseren in Frontier Zoo! Dat klinkt als een heel tof scenario.

En zeg je feest, dan zeg je cadeaus. Voor alle spelers die update 1.18 installeren krijg je gratis de Afrikaanse luipaard, maar krijg je ook nieuwe hoeden en een nieuwe drilpuddingtaart-verrijkingsitem! Dan zijn we er nog steeds niet, want er zal ook een community-uitdaging zijn van 15 tot 21 oktober. Tijdens dit speciale evenement krijg je voor elke 5 in het wild uitgezette dieren een geboost dier, met 80%+ voor een willekeurig gen (en een kans van 1 op 50 op een gevlekt of albino dier!). Ook krijg je telkens als je 20 dieren hebt uitgezet een complete avataroutfit, zodat je in stijl kunt feesten!

Meer informatie over het Dierentuineigenaars-dierenpakket en de gratis update vind je hier. Het pakket komt 15 oktober naar Steam en consoles voor €9,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.