Ooit in een band willen spelen? Ik ben denk ik best muzikaal, al heb ik nooit echt doorgezet in het leren van een instrument. Heb ik best spijt van, maar dat is voor een andere keer. Misschien dat deze Funky Friday dan wel goed bij mij past, Disaster Band.

In Disaster Band speel je solo of met vrienden in een band en speel je bekende nummers of eigen geüploade nummers tot je er scheel van wordt. Time je alles goed, dan klinkt het ook goed, maar is je timing slecht, dan klinkt het natuurlijk voor geen meter. We kennen denk ik allemaal wel de memes met My Heart Will Go On in de hele slechte fluit versie. Cue Disaster Band!

Ik ga daar dus echt heel goed op. Ik weet niet waarom, maar ik vind het heel geestig als muziek slecht klinkt (bewust dan hè). Een game waarin je moet proberen om zo goed mogelijk te klinken, maar waarbij een foute noot ook direct voor een lachkick zorgt is dan wel een goede game voor mij. Aangezien je de game ook met anderen kunt spelen is het ook een lekkere partygame, waarin alles goed mis kan gaan en je toch helemaal dubbel kun liggen van het lachen en mogelijk bijkomende frustratie.

Disaster Band is ontwikkeld door PRODUKTIVKELLER Studios, een kleine Duitse gamestudio met vier gasten die het leuk vinden om indie games te ontwikkelen. Disaster Band is denk ik wel een goede zet, want er is altijd wel behoefte aan een goede Party Game en ik heb zo’n vermoeden dat er al te veel Battle Royale games op de markt zijn die allemaal ongeveer hetzelfde doen en waarvan de meeste eigenlijk maar heel weinig succes hebben. Dit is dan gewoon weer even een andere vorm van Party met minder strijd en meer gezellig geklooi.

Hoe lekker is het als je gewoon een nummer van ongeveer twee á drie minuten kunt spelen en dan door kunt naar het volgende. Geen irritatie aan anderen (tenzij je mede bandleden echt heel slecht zijn en jij echt heel goed wil zijn), geen mensen die je ergens vanaf duwen, geen oneerlijke potjes, gewoon muziek maken! En muziek verbindt ons allemaal, toch? Disaster Band was al lange tijd beschikbaar op Steam, maar is nu ook beschikbaar op consoles! Spelers van de PlayStation 5, Xbox Series X|S en Nintendo Switch mogen nu ook in de band. Dus pick your platform and instrument of choice, en gaan met die banaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.