Jawel mensen, we zijn al weer bij de J. De zomervakantie is nu echt voorbij, we zijn weer hard aan het werk en zijn natuurlijk ernstig op zoek naar ontspanning met een goede film of serie om te bingen. Ga je voor de klassieker The Jewel of the Nile? Of toch liever Juno, of Juf Braaksel? De letter J is best een uitdaging, helpen jullie weer mee op onze socials?

Auteursrecht:  © 1995 TriStar Pictures

Alena
De letter J is echt heel lastig, want ik kon echt heel lang niet op een film of serie komen met de letter J. En toen ging ik op mijn streamingdiensten kijken. Help! Jungle Book, Jo Jo Rabbit, Jack of toch Justice League (maar dan de Zack Snyder versie). Nee, het wordt Jumanji, de originele met Robin Williams. De eerste keer dat ik deze film zag was ik zo ontzettend onder de indruk. De film komt uit 1995, dus die zal ik dan voor het eerst hebben gezien toen ik een jaar of 8 was. Jeetje, wat was dat cool en eng tegelijk! Ik wilde zo graag dat Jumanji echt was, ik heb de trommels ook echt nog heel lang verbeeld als ik spelletjes zag liggen. En ik houd echt van Robin Williams, hij straalde een soort warmte en rust uit, zelfs als hij een bizarre rol speelde.

Lisa
Jackie Brown. Ondergewaardeerde film en behoort wat mij betreft wel tot één van de beste Tarantino films. Waanzinnige rol van Pam Grier!

Linn
Jaws, als haaienliefhebber (in films dan) is deze natuurlijk onvermijdelijk om niet te noemen. 1975 alweer hebben we het over dat deze film uit kwam. Een klassieker van Steven Spielberg met de bekende muziek van John Williams. Ja, dat intro gaat de rest van de avond niet meer uit je hoofd. The Great White bedreigt zwemmers in de zee en continue op zoek naar een lekker hapje. Wat volgde waren Jaws 2, Jaws 3-D en Jaws: the Revenge. Inmiddels lijkt Jaws wel te zijn uitgestorven, maar wellicht dat er ooit nog een remake komt?


Patricia
Hier moet ik net als bij de I weer kiezen tussen een aantal titels. Omdat Alena voor Jumanji gaat en Linn voor Jaws, kan ik die vast van mijn lijst strepen. Ik denk dat ik toch voor Jurassic Park ga dan.

Sam
Jackie Brown is absoluut ondergewaardeerd en Jojo Rabbit is echt geweldig, maar ik kies voor de luchtige doch serieuze film Juno. Wat Juno zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen humor en emotie. De film volgt het verhaal van een tienermeisje dat onverwacht zwanger raakt en besluit haar kind af te staan voor adoptie. De scherpe dialogen en unieke personages, met een fantastische vertolking door Ellen Page (nu Elliot Page), maken het een film die zowel licht als diepgaand is. Het raakt thema’s aan zoals verantwoordelijkheid, volwassen worden, en de complexiteit van relaties op een manier die zowel ontwapenend als ontroerend is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.