Voor de letter I zijn er natuurlijk al heel wat films die met het Engelse woord voor “ik” beginnen, zoals I, Robot, I, Tonya, I Am Number Four, I Am Legend, I Know What You Did Last Summer. Maar er is nog veel meer te ontdekken bij de letter I. De redactie heeft er in ieder geval goed over nagedacht. Denken jullie weer mee op de socials?

Alena
Deze vind ik toch best lastig. Er zijn natuurlijk wel veel films en series met de letter I, maar ik kan er weinig opnoemen die ik dan in mijn alfabetlijst zou zetten. Misschien dan toch maar Inception, al is het maar omdat zowel Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Elliot Page, Michael Caine, Cillian Murphy, Marion Cotillard, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt erin spelen. Wat een lijst, niet? En het is ook gewoon een hele goede film die toen echt wel wat tofs bracht met al die bizarre kantelende scenes.

Lisa
Net als Alena, ga ik ook voor een film van Christopher Nolan, namelijk ‘Interstellar’. Wat een waanzinnige film is dit zeg en naast natuurlijk het emotionele verhaal, is het vooral ook de score van Hans Zimmer die deze film verheft tot een overweldigende en machtige ervaring. Een film waarbij ik altijd in tranen uitbarst. Super gaaf om deze relatief recentelijk nog een keer in de bioscoop gezien te hebben, in IMAX. Een prachtige, en met vlagen zelfs spannende reis van begin tot eind. Super goede cast ook, met indrukwekkende performances.

Linn
Wederom een klassieker uit mijn jeugd: It Takes Two. Een film die draait om de Olsen Twins, toen ze nog lief en schattig waren. Twee identieke meisjes die ook switchen van leven en zo hun ouders bij elkaar proberen te brengen. Echt een 90’s-film met 90’s humor en een 90’s liefdesverhaal.


Patricia

Ik beken wel eerlijk dat ik lijsten van IMDB heb bekeken als ik niet op films kon komen. Bij deze letter heb ik een favoriete film, serie en nog een oudje die ik wil delen. Zo noem ik toch even de films Italian Job, Indiana Jones, I know what you did last summer, Independance Day en de serie Imposter. En weet je, ik kan nog steeds geen echte keuze maken. De film die ik het vaakste heb gezien is denk ik wel Independence Day, dan kies ik die.

Sam
Ik kan echt niet kiezen tussen “I Am Legend,” “I, Robot,” en voor de humor “Inglourious Basterds.” “I Am Legend” en “I, Robot” zijn mijn absolute favorieten. Beide films hebben Will Smith in de hoofdrol, en ze combineren actie met diepgaande thema’s. “I Am Legend” biedt een intens post-apocalyptisch verhaal waarin Smith’s personage eenzaamheid en overleven balanceert, terwijl hij zoekt naar een geneesmiddel voor een zombie-achtige plaag. “I, Robot” verkent de morele en ethische vragen rond kunstmatige intelligentie en menselijke interactie met technologie. Beide films blijven boeien door hun intrigerende verhaallijnen en uitstekende acteerprestaties. En natuurlijk “Inglourious Basterds” van Quentin Tarantino, voor de unieke humor en briljante dialogen, maakt deze keuze nog moeilijker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.