Soms wil je je gewoon even kunnen terugtrekken in een heerlijk vakantieoord op de Riviera ergens aan de Franse of Italiaanse kust. Heerlijk in je eigen spa met een zwembad, prachtige groene planten om je heen en mooie lichte zandkleuren om je heen om helemaal tot rust te komen. ‘s Avonds wil je dan natuurlijk uit eten in een kleine bistro ergens in een knus dorpje met je partner of bestie om te genieten van heerlijke lokale lekkernijen. Niet? Nou ik wel en mijn Sims ook!

Ik begon de Riviera Retreat Kit te verkennen door een nieuwe, lege kavel te kiezen en met een voorbeeld aan de slag te gaan. Gewoon een google search op huis Riviera geeft al genoeg resultaten om van te kwijlen. Ik koos ervoor om met een gezellige achtertuin aan de slag te gaan voor een vakantiehuis. De nieuwe update om ronde zwembaden te bouwen komt ook direct van pas. Ik houd zelf wel van wat lichtere kleuren voor in de tuin, samen met heel veel groen, dus ik koos voor de meubels in crème en licht hout.

Ik vind de watervallen voor bij het zwembad wel echt heel tof. Je kunt zo een veel meer levendig zwembad creëren. Ook het prieel (die helaas niet meer in deze tuin past, is echt heel mooi. Het past ook goed bij al bestaande meubels en decoratiemateriaal. Je kunt het bijvoorbeeld goed combineren met items uit de Kasteel Landgoed Kit en Woestijn Luxe Kit om zo een prachtig huis voor je Sims te bouwen.

De Knusse Bistro Kit is voor als je Sims graag een kopje koffie willen drinken op een gezellige plek. Ik heb niet zelf een bistro gebouwd, want dat vind ik toch vaak best lastig. Huizen lukken me nog wel, maar inspiratie voor een bistro kreeg ik niet uit de vingers. Er zijn gelukkig wel veel Simmers die mooie creaties maken, of je gebruikt natuurlijk de onderstaande afbeelding van De Sims 4 zelf als inspiratie. Ik heb de vloer van de Knusse Bistro Kit gebruikt als tegels rondom mijn zwembad, en heb de bar en de grote servieskast in mijn overdekte patio gezet. Ook de ramen en deuren staan mooi bij een bistro, maar eigenlijk ook wel in mijn eigen huis!

Beide Kits hebben een heel eigen stijl die toch ergens ook wel weer mooi samenvalt. Sommige Kits zijn heel specifiek qua stijl, maar daar heb ik in dit geval geen last van. Anderzijds is dat misschien ook een minpunt, want de meeste items van beide Kits springen er niet echt uit. De nieuwe items passen wel goed bij items uit de basis game en DLC. Waar de Riviera Retreat Kit een wat meer lichtere uitstraling heeft, geeft de Knusse Bistro Kit een wat meer donkere vibe. Beide hebben natuurlijk verschillende kleurkeuzes, maar behouden daarmee toch hun stijl.

Alena’s conclusie

Ik zou beide Kits niet iedereen aanraden, omdat het misschien niet onwijs veel toevoegt. Het zijn vrij basic items, die je ook wel in andere varianten bij andere DLC vindt. Mocht je nou gek zijn op het bouwen van restaurants voor je Sims, dan kan ik de Knusse Bistro Kit wel aanraden. De items passen goed bij een klein café, maar zijn ook leuk voor een grotere horeca gelegenheid. De Riviera Retreat zou ik dan aanraden voor wie wat meer zachte en lichte materialen zoekt en die zich helemaal thuis voelt in de stijl van de Franse en Italiaanse Riviera.

+ Neutrale items
+ Goed te combineren met andere DLC
+ Leuke kleurvariatie

– Té neutraal? Daardoor weinig opvallend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.