Happy Feet, Halo, Harry Potter, Halloween? De letter H is misschien niet zo goed vertegenwoordigd als de gemiddelde medeklinker, maar dat wil niets zeggen over de kwaliteit die deze letter met zich meebrengt!

Auteursrecht: Studio Ghibli

Alena
Ik ga voor Howl’s Moving Castle, een prachtige film van Hayao Miyazaki (Studio Ghibli). Ik denk dat (bijna) al zijn films me laten huilen (net als iedere Disneyfilm trouwens) en o, wat is deze film toch ook prachtig. Het is al weer een tijd geleden dat ik hem heb gezien en tegenwoordig staan ze allemaal op Netflix, dus misschien wordt het weer eens tijd.

Lisa
Deze film heeft eigenlijk geen introductie nodig – mijn tweede favoriete film, ‘Halloween’ uit 1978 is één van de voorlopers van het slashergenre geweest, die daarna veel copycats teweeg heeft gebracht. Michael Myers en zijn masker zijn niet meer weg te denken uit het genre en uit pop culture an sich. De POV van de killer was destijds nog erg nieuw en choquerend en daarnaast bracht deze film ook vernieuwende filmtechnieken met zich mee, zoals bijvoorbeeld het gebruik van tracking shots. Iconische soundtrack ook van John Carpenter, tevens regisseur van de film en dit was eerste rol van Jamie Lee Curtis. Even uitschrijven. Een ware klassieker die iedereen wel eens een keer in zijn of haar leven gezien moet hebben, vind ik. Leuk feitje ook, het masker van Michael Myers is gebaseerd op een Captain Kirk masker – deze is witgeschilderd, de bakkebaarden zijn eraf gehaald en de gaten voor de ogen zijn wat breder uitgeknipt. Als je goed kijkt, zie je alsnog een glimp van William Shatner in het masker.

Linn
Homeward Bound, toch even stiekem de dvd-kast er op na slaan. Homeward Bound is een Disney-creatie, maar dan wel een échte film. In de film zijn de hoofdrolspelers twee honden én een kat, genaamd Chance, Sissy en Shadow. De dieren weten te ontsnappen en gaan vele avonturen tegemoet in hun zoektocht op weg terug naar huis. Een heerlijke film die wellicht wat ondergewaardeerd wordt of niet veel bekendheid heeft. Overigens heeft de film wel een tweede deel gekregen. Vooral de stem van Sissy en haar gedrag is heerlijk om te aanschouwen.


Patricia
Ha! De letter H is aan de beurt en ook nu is mijn keuze gevallen op een film. Films hebben toch de overhand merk ik. Wat kijk jij liever? Een film of serie? Ik denk misschien zelfs dat bij deze letters er meerdere van ons team voor deze reeks gaan.. Hoewel er meerdere leuke films zijn die met de letter H beginnen, ga ik toch voor Harry Potter. Ik heb de boeken gelezen, de films gezien, daarna nogmaals de films gekeken, de boeken deels samen met mijn dochter gelezen en de films ook weer gezien. Het blijft gewoon een fantastische fantasiewereld.

Sam
Bij de letter H kies ik als eerste alle Harry Potter-films. Ik ben een enorme fan van zowel de boeken als de films. De magische wereld die J.K. Rowling heeft gecreëerd, blijft fascinerend, en de films hebben deze wereld prachtig tot leven gebracht. Elk deel van de Harry Potter-serie biedt een unieke mix van avontuur, vriendschap en magie die blijft boeien, ongeacht hoe vaak je ze bekijkt. Daarnaast wil ik ook graag Home Alone noemen. Deze film is een kersttraditie geworden in mijn gezin. We liggen nog ieder jaar in een deuk bij de geintjes die Kevin zo slim uithaalt bij de inbrekers Harry en Marv. De humor en de creativiteit van Kevin’s valstrikken maken Home Alone een tijdloze klassieker die nooit verveelt, vooral tijdens de feestdagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.