We naderen het einde van de zomervakantie, of misschien is vandaag wel weer de eerste schooldag. Gelukkig is ons Films en Series Alfabet nog lang niet afgelopen! We zijn nog niet eens op de helft met de letter G. The Green Mile, Green Lantern,

Auteursrecht: © Sony Pictures Home Entertainment

Alena
Ghostbusters, een echte klassieker. Er waren nog wel meer opties die ik voor de G had kunnen noemen, zoals Gremlins, want dat is ook wel een van mijn favorieten. Maar aangezien Ghostbusters ook dit jaar weer met een film kwam heeft het mijn liefde voor de franchise weer even aangewakkerd. Met al die iconische personages, de Ecto 1 en natuurlijk de wereldberoemde titelsong moet je deze absoluut gezien hebben.

Lisa
‘Green Room’ is een snoeiharde horror-thrillerfilm, geregisseerd door Jeremy Saulnier. Een punkband die door een afgelegen gebied reist, krijgt een optreden aangeboden. Hun geluk kan niet op, want hun tour loopt niet heel lekker en ze zitten nogal om werk verlegen. Echter, er zit een addertje onder het gras; het publiek blijkt namelijk uit skinheads te bestaan. Toch besluit de band om deze klus aan te nemen en hoewel op eerste blik alles goed te zijn geregeld, loopt de situatie toch gruwelijk uit de hand. Leuk aan deze film is ook dat je Patrick Stewart toch wel op een heel andere manier leert kennen; hij speelt namelijk een slechterik die je de stuipen op het lijf jaagt.

Linn
Oei, dit is een lastige. Ga ik voor Gossip Girl of toch voor (the) Greatest Showman? Hoewel ik Gossip Girl echt zwaar gebinged heb, ga ik toch voor Greatest Showman. Nog een zwak: musicals! Een heerlijke feelgood-film met fantastische muziek. De sterrencast met Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Zendaya en vele anderen mag er ook echt zeker wezen. ‘This is the Greatest Show’! Ik kan de film keer en keer opnieuw kijken en de soundtrack keer op keer opnieuw luisteren.


Patricia
Ga ik voor snelheid? Stoere mannen? Auto’s? Of valt mijn keuze op dansen? Liefde? Zingen? Beide films zijn al wat jaartjes oud en ik kan niet kiezen! Goed het gaat om de films Gone in 60 seconds en Grease. Ik denk dat de laatst genoemde wel bekender is dan de andere en bij de letter F heb ik al gekozen voor Fast & Furious, al zijn die films niet echt te vergelijken. Hoewel.. Ik denk dat ik voor Grease ga, ik heb hem laatst mijn dochter laten zien en elke keer verbaas ik me erover hoe leuk hij blijft en dat heel veel dingen gewoon niet meer kunnen die je nog wel in de film ziet. Daar ga ik verder niet op in, voordat iemand het in z’n hoofd krijgt dat deze film gebanned moet worden.

Sam
Ik kies voor Goodfellas, een meesterwerk van Martin Scorsese. Deze film is een briljante vertelling van het leven in de maffia, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Henry Hill. Met fantastische acteerprestaties van Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci biedt de film een rauwe en realistische kijk op de georganiseerde misdaad. Wat mij aantrekt in Goodfellas is de balans tussen spanning, drama en de complexiteit van de personages. Scorsese’s regiestijl, de meeslepende soundtrack en de diepgaande thematiek maken Goodfellas een tijdloze klassieker die steeds weer nieuwe inzichten biedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.