Fast and the Furious, Furiosa, Friends, Family Guy, Fargo? Kom maar door met die letter F, want die heeft echt genoeg te bieden.

Auteursrecht: Twentieth Century Fox

Alena
Oei, ik moest eerst even nadenken, maar nu vind ik het toch wel moeilijk. Fantastic Four (die uit 2005), Fantastic Mr. Fox of toch Fantastic Beasts? Ze zijn in ieder geval allemaal Fantastic. Ik ben echt wel Wes Anderson fan, dus dan ga ik toch voor Fantastic Mr. Fox. De scruffy vossen en andere bosdieren geven zo’n lekker rare sfeer, het verhaal doet het goed en de stemmen zijn natuurlijk van een sterrencast (zoals je van Anderson mag verwachten).

Lisa
Wederom een ‘vrolijke’ als keuze voor het Films en Series Alfabet, namelijk Funny Games (1997), geregisseerd door één van mijn favoriete regisseurs Michael Haneke. In plaats van het geweld te verheerlijken, houdt Haneke juist de kijker een spiegel voor en dwingt hij ons om na te denken waarom we dit zo graag terugzien in films. Net als mijn keuze voor de vorige letter, zal deze film je nog lang bijblijven, of je in ieder geval met een onaangenaam gevoel op de bank achterlaten. In 2007 is er een Amerikaanse versie van uitgebracht. Wederom stond Haneke hier aan het roer en hoewel het een shot voor shot remake is, gaat mijn voorkeur toch uit naar het origineel uit 1997. Deze voelt net wat rauwer aan en daarmee ook realistischer.

Linn
Ik blijf toch in de animatie-hoek en ook in de Don Bluth-hoek. Wederom een klassieker uit mijn jeugd: FernGully: the Last Rain Forest. De film draait om elfjes die vredig in het bos leven, maar hun fijne leventje wordt verstoord door de wrede Hexxus. Dit was me toch een enge slechterik. Hij wil al het groen in FernGully vernietigen. Angstaanjagend, maar wel een heerlijke film.


Patricia
Tijdens het schrijven kan ik nog steeds geen keuze maken uit mijn films & series bij de letter F. Er zijn meerdere titels die me aanspreken waaronder; Fifty Shades, Flinstones en de Fast & Furious Saga. Nu kan ik voor de laatst genoemde gaan omdat deze filmreeks al jarenlang bestaat en er dus meerdere te bekijken zijn en ik ze allemaal gaaf vind. Toch ga ik voor Friends, want wat is er nu niet leuk aan deze mensen?

Sam
Fear and Loathing in Las Vegas is een van mijn favoriete films dankzij het geweldige acteerwerk van meesteracteur Johnny Depp. Deze film, die we tijdens filmstudies met onze docent aandachtig hebben bestudeerd, biedt een waanzinnige kijk op de Amerikaanse droom door de lens van hallucinogene middelen. Onze docent kon uitgebreid vertellen over welke drugs we vooral niet moesten doen, wat de ervaring nog onvergetelijker maakte. De bizarre avonturen van Raoul Duke en Dr. Gonzo blijven fascineren door hun chaotische en surrealistische weergave van een roadtrip vol drugs en waanzin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.