Het is eindelijk zover – de eerste beelden van het tweede seizoen van The Last of Us zijn laten zien in de Coming to Max in 2024-2025 overzichtsvideo van HBO. Tijd om deze teaser onder de loep te nemen.

Let op: dit artikel kan mogelijk spoilers bevatten!

Voor spelers die The Last of Us Part II gespeeld hebben, zal gelijk het eerste shot al bekend voorkomen. Dit shot, waarin je Ellie (gespeeld door Bella Ramsey)op een dansfeest ziet, met allemaal warme lichtjes op de achtergrond, lijkt rechtstreeks uit de game te komen. Spelers die bekend zijn met deze scène zullen zich waarschijnlijk afvragen wat voor gevolgen dit heeft voor het narratief – in welke volgorde zal dit seizoen zich afspelen? Hoewel de desbetreffende scène chronologisch gezien één van de eerste scènes is, krijgen we deze in de game pas bijna aan het einde te zien als flashback. Mogelijk betekent dit dat we een aantal flashbacks ‘real time’ te zien krijgen.

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

In de teaser krijgen we ook al een glimp te zien van de tatoeage van Ellie, die zij heeft laten zetten over haar beet. Tevens zien we dat Ellie eerst de beet heeft proberen te verbergen door middel van chemische verbranding. In het shot zie je haar beschadigde huid, wat inmiddels een flink litteken is geworden. Vermoedelijk is dit de scène waarin Ellie aan Dina (gespeeld door Isabela Merced) vertelt dat ze ooit is gebeten en dat ze de beet door middel van bovenstaande middelen heeft proberen te verbergen.

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

Over Dina gesproken, van haar zien we ook een glimp in deze teaser en zien haar daarmee voor het eerst! Dina is de vriendin van Ellie en de ex van personage Jesse (gespeeld door Young Mazino), en is een vrijzinnige geest wiens toewijding aan Ellie op de proef zal worden gesteld door de wreedheid van de wereld waarin ze leven. In de game wordt ze gespeeld door Shannon Woodward.

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

Eerder was al bekendgemaakt dat Catherine O’Hara was toegevoegd aan de cast en tot op heden was nog onbekend welke rol zij zou gaan spelen. Zelf vermoedde ik toen dat zij de profeet van de Seraphites (hierover hieronder meer) zou gaan spelen, maar de teaser laat zien dat dit niet het geval is. Welke rol het precies wel gaat zien, is nog niet bekend. O’Hara zou scènes met zowel Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie) hebben gehad, en op basis van deze teaser, lijkt het erop dat zij misschien een therapeut is in Jackson? We zijn benieuwd!

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

Er werd een glimp getoond van de Seraphites, ook wel Scars genoemd). Zij zijn een primitivistische sekte en één van de facties waar de speler mee te maken krijgt in The Last of Us Part II en spelen een grote rol in de game. Hoeveel we van hen gaan zien in het tweede seizoen van de HBO-serie weten we niet, maar de sfeer die in die ene split second te zien is, lijkt zo uit de game gekomen te zijn!

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

Daar is ze dan eindelijk! De eerste beelden van Kaitlyn Dever als Abby. Zij is één van de speelbare personages is in The Last of Us Part II en een bekwame soldaat, die de wereld nogal zwart/wit ziet en uit is op wraak. In de game werd zij vertolkt door Laura Bailey. Meer dan dat vertellen we nog even niet over dit personage, behalve dat zij een cruciale rol heeft in de tweede game.

Fun fact, Bailey heeft in het vorige seizoen een cameo gehad, namelijk in aflevering 9, als één van de zusters die klaarstonden om Ellie te opereren.

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

Natuurlijk zijn de geïnfecteerden ook weer van de partij in dit seizoen. Deze Clicker kijkt door het raam van de metro en in combinatie met het rode licht, zullen spelers precies weten welke scène dit betreft. Dit was namelijk een ontzettend spannend moment in de game, waarbij spelers in een ondergronds station een aantal geïnfecteerden tegenkomen, met natuurlijk wat Clickers. Dit level wordt belicht door een rode gloed van en ziet er daarmee prachtig uit. Dit is absoluut een fan favourite en we zijn benieuwd of we dit seizoen een zogenoemde Shambler gaan tegenkomen.

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

Een opvallende verschijning in deze teaser is toch wel die van Isaac. Net zoals in de game, zal dit personage worden vertolkt door Jeffrey Wright. Heel benieuwd of dit betekent dat we wat meer achtergrond informatie over dit personage gaan krijgen. Isaac is een voormalige marinier die de leider is geworden van het Washington Liberation Front (oftewel WLF), een groep overlevenden die strijdt tegen de Seraphites.

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

Natuurlijk kregen we ook Joel en Ellie te zien in de teaser. Bovenstaande screenshot lijkt een emotionele scène te zijn, waarin Joel tranen in zijn ogen heeft. Welke scène die precies is, weten we nog niet, maar hij zal de gevolgen van zijn grote beslissing onder ogen moeten komen. De teaser is zo gemonteerd dat het lijkt alsof hij in gesprek is met het personage dat door Catherine O’Hara gespeeld wordt, maar wie weet worden we om de tuin geleid.

En als afsluiter een badass Ellie, die wat vijanden onder vuurt neemt.

Screenshot uit de Coming to Max in 2024-2025 video van HBO

Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt voor het tweede seizoen van The Last of Us, en het ziet er naar uit dat ze nog volop aan het filmen zijn. Wel staat het gepland in ieder geval gepland voor 2025.

Benieuwd naar wat we verder allemaal al weten over dit seizoen? Lees dan ons artikel hier.

Voor het eerste seizoen hebben we per aflevering een overzicht gemaakt van easter eggs die in elke aflevering te vinden zijn. Benieuwd? Bekijk ze dan hier per aflevering:
Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4
Aflevering 5
Aflevering 6
Aflevering 7
Aflevering 8
Aflevering 9

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.