Frontier Developments, de makers van Jurassic World Evolution, Planet Zoo en Planet Coaster kondigden vandaag het lang verwachte Planet Coaster 2 aan en hij komt al dit najaar naar PC, PlayStation 5 en Xbox Series X|S!

Zoals we gewend zijn van de games van Frontier Developments is er veel ruimte voor creativiteit door het piece-by-piece bouwsysteem. Dat wil zeggen dat er veel losse elementen zijn waarmee je jouw attracties kunt bouwen en decoreren. Van achtbanen tot kinderattracties, alles is aan te passen naar jouw smaak en het thema van jouw park. Dit kan natuurlijk ook weer met het terrein met het uitgebreide bouwgereedschap voor het aanleggen van paden, tuinen en het creëren van een prachtige omgeving voor jouw bezoekers.

Nieuw voor Planet Coaster 2 is het waterpark gedeelte, iets waar spelers al vaker hebben uitgesproken als wens voor de populaire pretpark game. Waterglijbanen die uitmonden in een heerlijk verkoelend zwembad, waterattracties en andere water gerelateerde dingen zullen weer heel nieuwe elementen met zich meebrengen. We willen natuurlijk wel dat alle gasten veilig zijn, dat het water schoon is en dat iedereen zich vermaakt.

Met management tools kun je alles aansturen en in de gaten houden. Zorg dat attracties onderhouden en zo nodig gerepareerd worden, er voldoende inkomsten zijn om al je uitgaven te kunnen compenseren, en dat gasten vermaakt worden door entertainers en evenementen.

Planet Coaster 2 zal zowel een Sandbox als Franchise modus hebben, waarbij je jouw park open kun stellen voor je cross-platform vrienden. Wellicht dat je ook wat inspiratie op kunt doen bij anderen. Je kunt zelfs first-person rondlopen, zodat je alles kunt zien vanuit het perspectief van een bezoeker! Er wordt zelfs gezegd dat je samen kunt bouwen en dat zou natuurlijk wel heel erg tof zijn.

Planet Coaster 2 heeft nog geen officiële datum, maar staat gepland voor het najaar van 2024. Een perfect cadeautje voor de feestdagen dus! Wel kun je Planet Coaster 2 al aan bijvoorbeeld je Steam verlanglijstje toevoegen en kun je de game volgen via bijvoorbeeld de officiële website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.