Ontwikkelaars van de succesvolle Deliver us the Moon en Deliver us Mars, KeokeN, kondigden drie maanden geleden aan dat ze het team moesten laten gaan. Een heel vervelende beslissing, aangezien ze hart voor hun team hebben en ze niets liever wilden dan doorgaan met elkaar. De industrie is de laatste jaren erg pittig en het is lastig om als relatief klein bedrijf overeind te blijven. Koen en Paul Deetman konden dan ook niet anders dan het team te ontbinden en ze vooral aan te bevelen aan iedere andere werkgever.

Ze hebben zich gelukkig niet uit het veld laten slaan en zijn met zijn tweeën verder gegaan met KeokeN. Vijf weken geleden startten ze een Kickstarter voor Deliver us Home, de opvolger van the Moon en Mars. De Kickstarter werd succesvol voltooid en staat nog steeds open voor iedereen die KeokeN wil steunen. De game is ondertussen volop in pre-productie en zal in ieder geval voor PC beschikbaar zijn, maar ze kijken ook of een console release tot de mogelijkheden behoort.

Deliver us Mars

Naast opvolger Deliver us Home, komt ook Deliver us the Moon kreeg vorige week een digitale release voor Nintendo Switch. Iets waar spelers al lange tijd op wachten en Koen en Paul eindelijk, met dank aan een overtuigend team, op hebben gepakt. Mooi voor tijdens de loze vakantie-uren dus! Als je dan niet de omgeving van je vakantiebestemming aan het verkennen bent, kun je op onderzoek gaan op de maan. Voor Deliver us Home moeten we nog iets langer wachten, zoals je hieronder kunt zien. De game is op dit moment in de conceptfase en wordt eind 2026 verwacht.

Het is in ieder geval heel fijn om te zien dat KeokeN de draad weer oppakt en dat we nog steeds nieuwe dingen van ze kunnen verwachten. Ze hebben frisse moed en wij hebben frisse zin om hun games te blijven spelen.

Wil je KeokeN nog steunen bij de ontwikkeling van Deliver us Home? Dan kan dat via Kickstarter. Wil je de voorgangers aanschaffen voor PC? Dan kan dat hier en hier. Mocht je nu echt helemaal wild zijn geworden van het idee om de maan te verkennen tijdens je vakantie, dan kun je Deliver us the Moon voor Nintendo Switch hier kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.