De afgelopen dagen stond onze social media feed in het teken van San Diego Comic Con. Aankondigingen van Marvel, DC en andere popculturele grootheden overspoelden de feed iedere dag opnieuw. Misschien bij jou ook wel, dus we vatten het graag voor je samen.

What We Do in the Shadows – Farewell Tour

In oktober 2024 komt het laatste seizoen van What We Do in the Shadows naar FX/Hulu en zal dan ook wel relatief snel naar Disney+ in Nederland komen. In een hilarisch panel met onder andere Kayvan Novak (“Nandor the Relentless”), Matt Berry (“Laszlo Cravensworth”) en Mark Proksch (“Colin Robinson”) keken ze vooruit naar het nieuwe seizoen en de afgelopen vijf seizoenen. Dit is één van mijn favoriete komedie series en ik ben ergens wel blij dat het dan stopt zolang het nog leuk is. Sommige series gaan te lang door en dan is de magie er af, maar dat is voor mij in dit geval nog niet zo. Oktober 2024 start het zesde en laatste seizoen van What We Do in the Shadows.

Live-action Yakuza

24 oktober komt de live action serie Like A Dragon: Yakuza, gebaseerd op de succesvolle games, naar Prime Video. Om heel eerlijk te zijn had ik nog niet echt iets van deze serie meegekregen, net zoals wel meer series te laatste tijd. Ze worden aan de lopende band uitgepoept! De trailer ziet er niet heel spannend uit, maar ik heb de games ook nooit gespeeld. Misschien dat fans van de game hier wel enthousiast van worden.

Magic the Gathering x Monty Python

Waar ik ook geen ervaring mee heb is Magic: The Gathering. Waar ik wel ervaring mee heb is Monty Python en om specifieker te zijn and the Holy Grail. De kaarten van onder andere Tim the Enchanter en The African Swallow met een holografisch effect zien er heel tof uit en ik heb gelijk zin om Monty Python and the Holy Grail te gaan kijken.

25 jaar SpongeBob

Ik heb toch zo veel SpongeBob gekeken en ik kijk nog steeds wel eens een aflevering of gewoon een hele film. Ik ben ook fan van Mark Hamil, dus ik vond het dan ook een erg leuk nieuwtje dat hij de stem zal inspreken (of misschien wel een stukje Live Action net als Antonio Banderas, David Hasselhoff en Keanu Reeves) van The Flying Dutchman in de film The SpongeBob Movie: Search for SquarePants die volgend jaar uit komt. Mark Hamil is namelijk naast uiteraard Luke Skywalker ook een heel goede stemacteur als onder andere Joker.

Nieuwe actiefiguren Hasbro

Hasbro heeft een aantal nieuwe actiefiguren aangekondigd van onder andere Kang the Conquerer, Star Wars en Transformers. Deze zullen in het najaar van 2024 beschikbaar zijn tijdens Hasbro Pulse Con.

Bron: IGN

Spin-off Doctor Who

Whovians kunnen hun handen in de lucht gooien, want er komt een Doctor Who spin-off met Russell Tovey, Gugu Mbatha-Raw, Jemma Redgrave en Alexander Deviant. Deze vijfdelige serie heeft de naam The War Between the Land and the Sea en is een samenwerking tussen Disney en BBC. Redgrave zal weer de rol van Kate Lethbridge-Stewart invullen en Deviant de rol van Colonel Ibrahim.

Rings of Power seizoen 2

Rings of Power keert 29 augustus terug met een tweede seizoen op Prime Video. Ik heb het eerste seizoen nog niet uitgekeken, want het kon met niet helemaal bekoren, maar als ik de trailer van seizoen twee zie dan heb ik toch ergens wel de behoefte om verder te kijken. Er worden in ieder geval wat nieuwe personages geïntroduceerd in het verhaal, zoals Tom Bombadil en de Harfoots. De zomervakantie overbruggen en dan toch maar bingen denk ik!

The Fantastic 4: The First Steps

Dan is het tijd voor een flinke dosis Marvel nieuws. Allereerst is de titel van de The Fantastic 4 film met Pedro Pascal, Joseph Quinn, Ebon Moss Bacharach en Vanessa Kirby in de hoofdrollen aangekondigd. De film gaat Fantastic Four: The First Steps heten en lijkt zich af te spelen in de jaren ’60, gebaseerd op de stijl van de eerste titelbanner.

Bron: Jesse Grant/Getty Images for Disney – © 2024 Getty Images

Aanwezigen kregen ook een eerste sneak preview (die we hopelijk snel allemaal te zien krijgen), waarin de personages te zien zijn, maar wordt er ook gehint naar Galactus. Tijdens een droneshow werd Galactus ook al gelinkt aan The Fantastic 4. Ze beginne nu pas met filmen, dus we moeten nog even geduldig op onze handen zitten!

Thunderbolts

Dan was er ook nog een panel met de cast van Thunderbolts. Op de vraag of al deze afgeserveerde personages wel een beetje lief kunnen spelen zei Florence Pugh dat het niet lief kunnen spelen juist maakt dat het een genot wordt om naar te kijken. Ik ben vooral heel benieuwd of ik U.S. Agent (Wyatt Russell) niet nog vervelender ga vinden, want man man man wat had ik een hekel aan zijn personage in Falcon and the Winter Soldier.

Captain America: Brave New World

Anthony Mackie stapt in de schoenen als de nieuwe Captain America, na de gebeurtenissen in Falcon and the Winter Soldier. Tijdens het panel werd ook het personage van Giancarlo Esposito benoemd. Hij zal de rol vertolken van Seth Voelker a.k.a. Sidewinder. Harisson Ford kwam ook nog het podium op om eventjes in zijn rol als Thaddeus Ross en Red Hulk te kruipen.

Avengers: Doomsday en Avengers: Secret Wars

Het is nog heel ver weg, maar we weten in ieder geval twee titels van de nieuwe Avengers films en dat ze geregisseerd zullen worden door de Russo broers. Avengers Doomsday staat gepland voor mei 2026 en Avengers: Secret Wars voor mei 2027. De films die er nu nog aankomen zullen dan ook allemaal toewerken naar deze twee klapstukken. Ten minste, dat is te hopen natuurlijk. Infinity War en End Game stelden in ieder geval niet teleur.

Dr. Doom

Dan komt Marvel nog even met een belachelijk vette aankondiging waarvan het hele internet ontplofte!

Dit en nog veel meer werd tijdens SDCC 2024 aangekondigd. Check vooral de social media kanalen van jouw favoriete universum om te kijken of ze nog iets tofs hebben aangekondigd. Ondertussen maken wij ons op voor het eerst volgende grote game-evenement van Europa, gamescom in Keulen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.