We zijn al weer bij de letter D, en tot nu toe verloopt het best makkelijk. De letter D geeft ook wel wat keuzemogelijkheden, zoals Dune, Donnie Darko, Doctor Who, Damsel. Toch vind ik deze letter wel wat lastig. Deel vooral ook jullie favorieten op onze socials!

Auteursrecht: © 1982 – The Jim Henson Company. All Rights Reserved.

Alena
Ik kan eigenlijk niet zo goed kiezen tussen Donnie Darko en The Dark Crystal, beide vind ik namelijk heel erg goed. Donnie Darko heb ik echt zo vaak van de videotheek (ja, zo oud ben ik) gehuurd en Jake Gyllenhaal… Maar The Dark Crystal heeft wel echt een speciaal plekje in mijn hart. Ik houd echt van het werk van Jim Henson en Frank Oz, echt magisch. Ik vond het ook zo tof dat Netflix de serie The Dark Crystal: Age of Resistance uitbracht, jammer dat deze geen tweede seizoen heeft gekregen. Ik vind het verhaal prachtig, het poppenspel is echt fantastisch en het weet me iedere keer weer mee te slepen.

Lisa
Quentin Tarantino behoort absoluut tot mijn favoriete regisseurs en hebt daarom voor de letter D gekozen voor zijn film ‘Django Unchained’. Wat een heerlijke film is dit, met waanzinnige performances van Christoph Waltz, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio en Samuel L. Jackson. De mix tussen serieuzere, zware onderwerpen en humor is wat mij betreft echt perfect in deze film, en de dialogen zijn precies wat je kan verwachten van een Tarantino film – briljant. De referenties naar oude films vliegen rond je oren en zijn ook terug te horen in de nummers die zijn uitgekozen voor de soundtrack. Daarnaast heeft Tarantino voor deze film ook samengewerkt met maestro Ennio Morricone.

Linn
Oei! Django Unchained is hierboven al genoemd. Absoluut een knaller. Een andere film of serie met de letter D…: Deep Blue Sea! Ik heb een enorme zwak voor haaienfilms en dit is er natuurlijk ook weer één. De absolute knaller is natuurlijk: Duimelijntje. Stiekem is het Thumbelina, maar ik ken hem van vroeger in het Nederlands. Ik heb het hier over de klassieker van Don Bluth. Eerlijk gezegd ben ik een Don Bluth-liefhebber en heb vrijwel al zijn creaties gezien. Google maar eens en wellicht dat er bij jou ook meteen een lampje gaat branden.


Patricia
Ik gooi er wederom even een oudje in hoor, Don’t tell mom the babysitter is dead. Een film die ik jaren geleden veel heb bekeken, op een VHS band. Ja, zo oud ben ik dus al. Daarentegen vond ik ook de Devil wears Prada en Dumd en Dumber erg leuk. Maar de aller-aller leukste film is voor mij Deadpool. Need I say more?

Sam
Ik kies voor District 9 omdat het een uniek en meeslepend verhaal heeft dat op een originele manier sociale thema’s aanpakt. De film volgt Wikus van der Merwe, een ambtenaar die per ongeluk wordt blootgesteld aan een buitenaardse substantie en langzaam in een alien verandert. Dit dwingt hem om hulp te zoeken bij de aliens die hij eerder onderdrukte. Wat ik vooral waardeer, is hoe de film thema’s als xenofobie en segregatie behandelt in een sci-fi setting. De documentairestijl zorgt voor een realistisch gevoel en versterkt de boodschap. De setting in Johannesburg biedt een verfrissende en authentieke achtergrond die ik erg waardeer. De indrukwekkende special effects en het boeiende verhaal maken District 9 tot een absolute must-see voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.