De letter C is op zich geen makkelijke letter, maar voor films en series valt dat eigenlijk wel mee. Denk aan Cheers, Charmed, Catch me if you Can, Cats, Chicken Run, Children of the Corn. Zie?

Auteursrecht: © Paramount Pictures

Alena
Ik ben een Marvel-gekkie, dus ik ga voor Captain America: The First Avenger. Vanaf Iron Man heb ik alles in de bioscoop gezien (ja, ook alles van Phase 5) en Captain America is echt epic. Sowieso vind ik Chris Evans zeer prettig om naar te kijken en ik vind Hayley Atwell echt een badass. Ik heb vorig jaar nog op Comic Con rondgelopen als Peggy Carter! Cap wordt wel leuker naarmate de films vorderen, maar zijn origin story vind ik toch nog steeds wel heel erg leuk.

Lisa
Eén van mijn favoriete films van Gaspar Noé – een grote naam binnen de zogenaamde French extremity beweging – is toch wel ‘Climax’. Ondanks dat hij, in vergelijking met zijn voorgaande films, wat terughoudend lijkt, weet Noé toch het gevoel van een koortsdroom te wekken. De film is misselijkmakend, energiek, chaotisch, en weet het gevoel van angst en onrust op te roepen. Mede doordat de film op een gegeven moment zo ontspoort en dat het camerawerk zich hierop aanpast (zo is een bepaalde scène ondersteboven gefilmd). Gaaf aan ‘Climax’ is ook dat het gedeeltelijk geïmproviseerd is en dat de acteurs echte dansers zijn.

Linn
Coco! Deze Disney-film brengt een ode aan dia de los muertos, oftewel de dag van de Doden. Een heerlijke feelgood-film waarin de boodschap is dat je je familie lief moet hebben. Heerlijke muziek, wat te denken van Un Poco Loco en natuurlijk Remember Me. “Remember me, Though I have to say goodbye, Remember me, Don’t let it make you cry, For even if I’m far away I hold you in my heart, I sing a secret song to you each night we are apart”. Heerlijk om naar te luisteren. En ja, ook deze is al meermaals hier in huis op het grote scherm te zien geweest. Was het al bekend dat ik een Disney-fan ben?


Patricia
Vandaag ga ik voor een klassieker en ik ben bang dat de meeste van jullie hem niet eens kennen, al is hij wel ergens via de streamingsdiensten te zien. Ik heb wel typische chick flicks gevonden bij de letter C, met een dame (of meerdere) in de hoofdrol. Hoewel ik de films van Charlie’s Angels leuk vond om naar te kijken en lekker mee kan zingen bij Coyote Ugly is mijn keuze gevallen op de film Clueless. Wat wilde ik vroeger graag haar kledingkast hebben! Of haar stiefbroer..

Sam
Ik kies “Coraline” als mijn eerste keuze omdat het een van de eerste enge films was die ik samen met mijn oudste dochter Fawn keek. Het was haar favoriete film als klein meisje en daarom heeft deze film een speciale plek in mijn hart. Hoewel Tim Burton niet direct aan “Coraline” heeft gewerkt, heeft Henry Selick, de regisseur, eerder met Burton samengewerkt aan “The Nightmare Before Christmas.” Daarnaast wil ik ook een eervolle vermelding geven aan “Corpse Bride,” een prachtige stop-motion film van Tim Burton die ons betovert met zijn griezelige, maar ontroerende verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.