Zou de letter B dan minder keuze stress geven dan de letter A? Ik moet gelijk denken aan “Bond, James Bond”, maar dat is natuurlijk geen titel. Breaking Bad, Black Panther, Bones, The Bone Collector, Barbie?

Alena
Een van mijn all time favorieten is toch wel de Back to the Future serie. Ik hou echt van Michael J. Fox en Christopher Lloyd samen en deze films vervelen echt nooit. Ik was (en ben nog steeds) een beetje verliefd op Michael. Ik vond de reünie die ze op Comic Con New York hadden ook zo wholesome! Ik kijk de films minstens één keer per jaar, maar eigenlijk zou ik ze vaker moeten kijken. Ik zou ook zo graag nog de Nike Mags van Marty McFly willen hebben, maar die zijn echt niet te betalen. De DeLorean van Lego is ook echt super leuk en staat ook nog steeds op mijn lijstje.

Lisa
Eén van de eerste films die bij mij opkwam is toch wel ‘Barbarian’ – een relatief recente film (2022), die het horrorgenre weer even op z’n kop wist te zetten. Het is lastig om over de film te praten zonder bepaalde plotwendingen te spoilen, maar de film ontvouwt zich als een Russisch poppetje, waarbij er steeds een nieuwe laag wordt onthuld en je als kijker volledig het verhaal wordt ingezogen. Het slimme camerawerk, gecombineerd met de duistere soundtrack, zorgen ervoor dat de spanning gedurende de film bijna te snijden is. ‘Barbarian’ is bizar, inventief, intens en op sommige momenten zelfs hilarisch, waarbij kijkers even de mogelijkheid krijgen om op adem te komen. Kijk echter uit dat je je niet teveel op je gemak gaat voelen, je weet namelijk op geen enkel moment wat je nog te wachten staat.

Linn
Buffy the Vampire Slayer natuurlijk! Linn was (stiekem is nog steeds) groot fan van deze grote heldin. Vol enthousiasme weer voor de televisie zitten, want in die tijd was streaming er nog niet, en genieten van een uurtje Buffy. Tussendoor kwam altijd de ijsco-man langs, dus vliegensvlug naar buiten en rennen naar binnen om het vervolg te kijken. Vervolgens heb ik alle seizoenen nog op dvd gekeken, omdat je toch wel eens een aflevering had gemist. Het laatste seizoen heb ik behoorlijk lang over gedaan, want dan was het afgelopen en dat kon ik absoluut niet aan. Zo heerlijk om de avonturen van Buffy, Willow, Xander, Giles, Angel, Spike en de rest van de bende te bekijken. Stiekem hoop ik nog op een reünie of een remake.



Patricia
Nu heb ik jaren geleden de serie Beverly Hills 90210 gekeken op de tv. Brandon en Brenda Walsh die verhuizen naar Beverly Hills en nieuwe vriendschappen, of juist vijanden maken en het leven onder de rich & famous. Maar die kies ik niet bij deze letter. De Black Panther behoort al toe bij de letter A van Avengers, dus blijven er nog enkele titels over waarbij ik dan toch ga voor Breaking Bad. Ik weet dat de serie al enige tijd te zien is maar ik heb hem nu bijna een jaar geleden voor het eerst gezien, fantastisch!

Sam
Ik kies voor Beetlejuice! Deze film is een ware klassieker van Tim Burton en combineert horror met komedie op briljante wijze. Michael Keaton’s rol als de excentrieke Beetlejuice is onvergetelijk en de unieke visuele stijl van Burton maakt het een echte must-see. Daarnaast wil ik toch ook even Black Swan noemen vanwege het fantastische acteerwerk van Natalie Portman en Mila Kunis. Hun intense vertolkingen maken deze psychologische thriller absoluut meeslepend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.