Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie spel Garden Rescue.De insecten vallen aan! In jouw mooie tuintje staan een paar prachtige aardbeienplanten, maar de insecten hebben het op ze voorzien! Er is maar één manier om ze te stoppen: aanvalsplanten in je tuin zetten! Laat die insecten zien wie de baas is met behulp van schietende mais, vliegende doperwten en nog veel meer!

De aanvallen zijn begonnen. De vele insecten komen links in beeld. Ze lopen over de paden recht op je aardbeienplanten af. Je kunt ze alleen stoppen door met geld aanvalsplanten te kopen. De aanvalsplanten zullen in het begin nog bestaan uit alleen een erwtenplant en een maisplant. Later wanneer de levels uitdagender worden krijg jij nieuwe planten met meer mogelijkheden om de insecten tegen te houden. In het menu met de planten kan je een plant kiezen en deze naar een plek langs het pad slepen. Wanneer de insecten langs lopen of vliegen zal de plant automatisch aanvallen. Dat lijkt niet zo moeilijk, maar de beste locatie voor iedere plant vereist wat denkwerk. Strategische plannen zijn nodig als je alle aanvallen tegen wilt houden!

De insecten komen in vele vormen en maten. In het begin zal je last krijgen van rupsen en kevers, later zijn deze beschermd door voorwerpen die zij als pantser gebruiken! Dit maakt het niet alleen erg moeilijk om je aardbeien te beschermen, het maakt de insecten ook erg grappig. Een spin die zich beschermt met een flessendop, een slak met een klein parapluutje, of een rups in een plastic bekertje, stuk voor stuk hilarisch! Je kunt gelukkig jouw planten ook sterker maken door upgrades. Deze kosten veel geld, dus wees verstandig! Om aan geld te komen heb je gelukkig jouw mooie aardbeien nog, deze genereren muntjes om een bepaalde tijd. Daarnaast laten insecten heel af en toe waardevolle voorwerpen vallen als je ze verslaat. Deze voorwerpen worden dan automatisch omgezet naar geld. Soms krijg je aan het eind van het level een eindbaas: een extreem groot of sterk insect die je moet verslaan. Heb jij tegen die tijd je planten optimaal gepositioneerd? Of heb je niet strategisch genoeg gedacht en krijgen de insecten de overhand in deze oorlog? Probeer het zelf in Garden Rescue!

Conclusie:Garden Rescue is een schattig spel waarbij je je aardbeien moet beschermen tegen hele legers insecten. Door het strategisch plaatsen van verschillende planten kan je deze insecten aanvallen. Maar let op! Insecten komen in alle soorten en maten. Soms zijn ze zelfs bepantserd met voorwerpen om ze te beschermen! Lukt het jou om lang van je aardbeienplantjes te genieten, of zijn ze al snel opgepeuzeld? Garden Rescue is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer strategie spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.