Vandaag, 16 april, is het Werelddag van de Stem. Tijd om eens dieper in te gaan op het stemgeluid in games.
Personages in games hebben een stemgeluid nodig. Die worden ingesproken door stemacteurs. Omdat ik wel benieuwd ben naar de mensen achter de stem van gamepersonages, ben ik dit eens uit gaan zoeken voor een aantal favoriete games van mij. Natuurlijk deel ik mijn bevindingen graag met jullie.Een heel bekend game figuur is voor mij toch wel Nathan Drake van de Uncharted serie. Of je het nu leuke spellen vindt of niet, kennen doe je deze hoofdrolspeler in ieder geval. De man die de stem doet van Drake is Nolan North. Hij is te zien in onderstaande trailer, samen met de andere stemacteurs van Uncharted, Drake’s Deception.


Een tweede favoriete game van mij is The Last of Us. Joels stem heeft iets rauws en Ellie klinkt zo lief. En dat terwijl Ellie niet wordt gespeeld door een kind. Heel knap voice acting werk!


Diablo 3 zit vol met stemmen. Ieder ras heeft zijn eigen opmerkingen en die verschillen ook nog per geslacht. Daarbij komen ook nog de personages die je in de game kunt tegenkomen. Veel mensen, veel stemmen en veel opnames.


In South Park: The Stick of Truth zitten ook heel veel personages. Maar de makers hebben het makkelijk gemaakt en doen gewoon veel stemmen zelf. (Zoals ze natuurlijk ook doen in de gelijknamige tekenfilmserie) Zo heb je maar een stuk of vijf mensen nodig om de stemmen te doen voor een heel dorp, een groep aliens en een leger van Nazi zombies.


Indiegame, Stick it to the Man is inmiddels te spelen op de PlayStation 3, PlayStation Vita, Wii U en komt deze game dit jaar ook nog uit voor de PlayStation 4. Dit filmpje laat stemacteur Ty Konzak zien tijdens zijn werk. Hij doet verschillende stemmen uit de game, waaronder die van hoofdpersonage Ray.


Wil je meer weten over de Werelddag van de Stem? Ga dan naar de officiƫle website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.