Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Stray Souls – Stolen Memories Collector’s Edition.Het is Julie’s verjaardag, de taart staat klaar maar er mist iets. Julie’s vader is er niet. Brian verdween spoorloos en Julie en haar moeder Rose bleven alleen achter. Julie wou dat haar vader er kon zijn. Rose zegt tegen haar dochter dat het misschien helpt als ze een wens doet. Julie blaast de kaarsjes op de taart uit en doet een wens. Plots springt de televisie aan en het is haar vader in beeld. Brian mompelt iets onverstaanbaars tussen de storing door, maar Julie herkent de locatie op de achtergrond. Het is een verlaten motel waar haar vader zich bevindt. Wanneer Rose en Julie aankomen bij het motel zijn er rare dingen aan de hand. Rose let eventjes niet op en plots wordt Julie ontvoerd naar een andere dimensie. Na wat snel denkwerk kan Rose de achtervolging inzetten om haar ontvoerde dochter te vinden in deze mysterieuze enge dimensie. Het is aan jou om Rose te helpen en Julie te redden. Zou de verdwijning van Brian er iets mee te maken hebben?

Eenmaal in de vreemde dimensie wordt er al snel iets duidelijk: deze enge plek zit vol met houten poppen. De houten poppen hebben een verband met Brians verleden en vertellen stuk voor stuk de waarheid achter zijn moeilijke jeugd. Om Rose verder te helpen zal je voorwerpen moeten vinden in de omgeving. De voorwerpen kunnen je helpen met obstakels of om raadsels en puzzels op te lossen. Wanneer je een voorwerp hebt gevonden wat je later zou kunnen gebruiken zal deze in je inventaris geplaatst worden. Tijdens de zoektocht naar Julie zal je vele voorwerpen nodig zijn om verder te komen. De voorwerpen kunnen hekken openen of puzzels oplossen. Tijdens de spannende zoektocht naar Julie en naar de waarheid achter de verdwijning van Brian zal jij Rose moeten helpen bij vele aanwijzingen.

Op sommige plaatsen krijg je een lijstje met voorwerpen die je moet vinden in de omgeving. Regelmatig komen er puzzels langs waarbij je de verschillen tussen afbeeldingen moet zoeken, vissen in de juiste volgorde moet leggen of een kettingreactie moet veroorzaken. De mooie filmpjes tussen de zoektocht door maken de inwoners van de dimensie levensecht en de zoektocht alleen maar spannender. De wallpapers, conceptart, soundtracks, trofeeën en nog veel meer zijn leuke extra’s en laten een heel andere kant zien van dit spannende verhaal. De Collectors Edition bevat zelfs een spannend bonushoofdstuk dat dit verhaal naadloos laat aansluiten met het eerste deel: Stray Souls – Dollhouse Story. Help jij Rose met het achterhalen van de waarheid achter de verdwijning van haar man Brian? Wat is er gebeurd in Brians jeugd en waarom wordt Julie nu ontvoerd? Als Brian niet achter deze vreemde gebeurtenissen zit, wie dan wel?

Conclusie:Stray Souls – Stolen Memories Collector’s Edition is een spannend spel over Julie die haar vader mist. Hij is een tijd terug spoorloos verdwenen. Op Julie’s verjaardag volgt er een aanwijzing en samen met haar moeder Rose gaat ze de zoektocht naar haar vader starten. Wanneer Julie ontvoerd wordt naar een andere dimensie staat Rose er ineens alleen voor. Heeft de verdwijning van Brian iets te maken met Julie’s ontvoering? Volg Rose in dit avontuur terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen en Julie probeert te vinden. Prachtige graphics, spannende muziek en levensechte cutscenes zorgen voor de ultieme beleving van dit zoek en vind spel. Met vele extra’s, een bonushoofdstuk en trofeeën te behalen staat dit spel gegarandeerd voor lang speelplezier!Stray Souls – Stolen Memories is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.