Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie en time management spel Building the Great Wall of China.Het Chinese rijk wordt bedreigd door de Hunnen, die vastbesloten zijn China over te nemen. De keizer van China wil hier een oplossing voor en roept de hulp in van Kong Baotu. Kong Baotu valt meteen voor Fan Tanrui, de dochter van de keizer. Hij vraagt de keizer of hij met zijn dochter mag trouwen, als hij hem helpt met de aanvallen van de Hunnen. Kong Baotu stelt voor lange muur te bouwen en hij zal de bouw begeleiden. De keizer overweegt het idee en besluit dat Kong Baotu met zijn dochter mag trouwen, nadat hij de bouw van de muur heeft afgerond. Kong Baotu zal meteen zijn spullen moeten pakken en aan de slag gaan. Samen met zijn arbeiders zal hij de muur moeten opbouwen, maar hij heeft jouw hulp nodig om alles in goede banen te leiden. Jij zult de arbeiders opdrachten moeten geven en ze de muur zo snel mogelijk laten bouwen.

Het eerste gedeelte van de muur zal gebouwd worden door één arbeider, die in de arbeiderswoning wacht op een opdracht. In de omgeving van de arbeiderswoning zijn veel grondstoffen te vinden die de arbeider nodig zal hebben. Zonder voedsel kan de arbeider geen werk verzetten dus zal je de arbeider regelmatig opdracht moeten geven voedsel te verzamelen bij planten. Wanneer je arbeider genoeg voedsel heeft kan hij beginnen met de muur. Voor de muur heeft de arbeider steen nodig en voedsel om de taak uit te voeren. Steen is te vinden in de omgeving door rotsen kapot te hakken. Soms kan de arbeider nog niet bij een nieuw gedeelte van de muur omdat bijvoorbeeld water zijn weg versperd. Door bruggen te bouwen kan de arbeider verder met zijn werk, maar voor de brug is hout nodig. Hout kan de arbeider verzamelen door bomen of stronken om te hakken. Ook dode bomen of omgevallen bomen bieden hout. Een laatste grondstof die de arbeider nodig gaat zijn bij sommige gebouwen of acties is ijzer. IJzer kan uit ijzerrotsen die in de omgeving staan of door een ijzermijn gewonnen worden. Sommige grondstoffen in de omgeving raken op, zoals steen en hout. Voedsel zal na een bepaalde tijd weer aan de plant gaan groeien. Om ervoor te zorgen dat er genoeg grondstoffen zullen zijn kan de arbeider gebouwen bouwen. Een boerderij zorgt voor de productie van voedsel, een steengroeve voor steen, een houtzagerij voor hout en een ijzermijn voor ijzer.

Naast deze gebouwen kan de arbeider ook de arbeiderswoning upgraden, waardoor er meer arbeiders in kunnen wonen. Door strategisch de gebouwen in je omgeving op te bouwen en grondstoffen te halen zullen je arbeiders zo effectief mogelijk werken. Er zijn twee manieren om het spel te spelen: op tijd of normaal. Wanneer je in de normale modus speelt, zal je rustig je tijd kunnen nemen om de muur te bouwen. De modus op tijd zal ervoor zorgen dat je slim en strategisch moet spelen om alle doelen in een bepaalde tijd af te ronden. Boven in beeld is een tijdslimiet te zien met drie sterren erbij. Lukt het je niet om een level binnen een bepaalde tijd af te ronden dan verlies je een ster, hoe meer tijd je nodig bent hoe meer sterren je verliest. Na ieder level heb je de mogelijkheid de trofeeënkamer te bekijken, waar alle artefacten en trofeeën te zien zijn die je tijdens levels behaald. Als je een level afrond met drie sterren zal je een onderdeel krijgen van gouden beelden die in de trofeeënkamer staan. Dit maakt het extra uitdagend om alle levels zo goed mogelijk af te ronden. Als de tijdsdruk nog niet genoeg is komen de arbeiders ook nog regelmatig in de problemen. Draken zullen af en toe langs komen om je arbeiders bang te maken. Soms moet je met de draken vechten om je arbeiders te beschermen en soms zullen de draken gebouwen in brand steken die je vervolgens moet doven. Ben jij dapper genoeg om je arbeiders door weer en wind te beschermen en de kilometers lange muur te bouwen? Help Kong Baotu met zijn droom om met Fan Tanrui te trouwen door de muur af te maken!

Conclusie:Building the Great Wall of China is een bijzonder spel over de bouw van een kilometers lange muur in China om de Hunnen tegen te houden. Het is een liefdesverhaal over Kong Baotu en Fan Tanrui die pas mogen trouwen als Kong Baotu slaagt in de bouw van de muur. Help hem om met Fan Tanrui te trouwen door de muur te bouwen met behulp van zijn arbeiders. Geef de arbeiders opdrachten tot het verzamelen van grondstoffen, bouwen van gebouwen en natuurlijk het bouwen van de muur. Bescherm de arbeiders tegen draken, ontdek vele artefacten en trofeeën en bouw je een weg naar de liefde! Maak het uitdagender door op tijd te spelen of kies voor de ontspannen spelmodus om lekker rustig aan te doen. Lukt het jou om de muur te bouwen terwijl gevaar op de loer ligt?Building the Great Wall of China is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook voor meer time mangement spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.