Op Firstlook 2013 heb ik een demo mogen spelen van Bayonetta 2 op de Wii U. Ik schreef in mijn laatste column dat ik waarschijnlijk een traantje moest wegpinken bij het spelen van deze game.

Dat traantje komt doordat ik deze game waarschijnlijk nooit ga spelen, omdat ik geen Wii U heb en ook niet voor één game ga aanschaffen. Maar wat is Bayonetta 2 een goede reden om toch te doen.Ik was toch een beetje zenuwachtig, omdat ik nog nooit die gamepad van de Wii U in mijn game-rage handjes heb gehad. Maar het functioneert beter dan ik had verwacht. In deze demo beland je meteen in een stuk waarin een megabeest moet worden omgelegd. De torture attack is erin gebleven en daar ben ik blij mee. Al was het alleen maar om de gewel(dda)dige manier waarop je een vijand kan afmaken.

Het laatste gedeelte van demo is een gevecht wat zich afspeelt rondom een flatgebouw, vergelijk hem met het Empire State Building. En als ik zeg rondom, dan bedoel ik ook rondom. We zweven door de lucht en delen een pak slaag aan elkaar uit. En in plaats van vallen, gaan we in fases steeds verder omhoog. Tijdens het hacken en slashen moet je af en toe even snel naar de achtergrond kijken. Heel erg gaaf!Het is Japans, het is over the top, het is Bayonetta. Ik was al groot fan van het eerste deel, deel 2 is in mijn ogen echt een geweldige opvolger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.