Vandaag is er meer informatie van Pokémon X en Pokémon Y vrijgekomen. Naast een nieuwe trailer, boxart en screenshots is er ook een fact sheet voor de beginnende Pokémon-ers!!
Als eerste straten we maar met de packshots, want uiteindelijk zul je een keuze moeten maken tussen deze beide.

Pokémon X en Pokémon Y brengt je in een compleet nieuwe regio, Kalos. Kalos is een mysterieuze, stervormige regio waar de spelers prachtige bossen, bloeiende steden en veel tot nu toe onbekende Pokémon tegenkomen. Het centrum van deze adembenemende regio is Lumiose City, een metropool met een toren die zonder twijfel een karakteristiek bouwwerk van Pokémon X en Pokémon Y wordt.Met de komst van een nieuwe Pokémon game zijn er al een aantal nieuwe karakters geintroduceerd. Hier worden vandaag nog eens vier aan toegevoegd. Zo staat de teller van de Pokémons op ruim 640 in totaal.

De bange Helioptile (type Normal en Electric) kan door zonnebaden voldoende elektriciteit opwekken om apparaten van stroom te voorzien. Verstandige trainers laten zich echter niet door zijn gebrek aan moed afschrikken. Helioptile kent Parabolic Charge, een totaal nieuwe aanval waarmee Helioptile alles en iedereen om hem heen aanvalt. Het aantal HP wordt opgewaardeerd met de helft van de schade die aan de getroffenen wordt toegebracht.
Fletchling (type Normal en Flying) kan prachtig tjilpen en is een Pokémon waar elke trainer veel plezier van zal hebben. Hoewel hij heel vriendelijk is, kan Fletchling tijdens een gevecht plotseling meedogenloze aanvallen uitvoeren. Wanneer hij bijvoorbeeld de aanval Flame Charge (type Fire) gebruikt, brengt dit niet alleen schade toe maar neemt ook bij elke volgende keer de snelheid van Fletchling toe.
Kenmerkend voor Pancham (type Fighting) zijn het blad in de mond en de intimiderende blik, die echter zelden succes heeft. Pancham laat zijn speelse kant zien met de glimlach die verschijnt als zijn hoofd wordt geaaid. Hij kan de geheel nieuwe aanval Parting Shot leren. Deze aanval maakt niet alleen de aanval en speciale aanval van een tegenstander onschadelijk, maar stelt Pancham ook in staat zich door een andere Pokémon in het team van de trainer te laten vervangen.
In Pokémon X en Pokémon Y wordt een nieuwe wijze van vervoer geïntroduceerd: de volledig nieuwe Gogoat. Deze grote Pokémon (type Grass) is een betrouwbare manier om in bepaalde delen van Lumiose City te reizen. Tijdens een gevecht kan hij Horn Leech gebruiken om het aantal HP op te waarderen met de helft van de schade die door deze aanval is toegebracht.

De fact sheet geeft je basisinformatie die je helpt met het kiezen, opvoeden en vechten van je Pokémon, je kan deze fact sheet hier downloaden. Vanaf oktober ligt Pokémon X en Pokémon Y in de winkels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.