Voetbal nieuws! Helaas, we komen er niet onderuit dames. Duitsland wint UEFA Euro 2012. Tenminste dat is de uitkomst van een toernooisimulatie die gebruik maakt van de voetbalengine van EA Sports UEFA EURO 2012 voor PlayStation3, Xbox 360 en de PC.
EA Sports heeft de UEFA European Football Championship 2012 gesimuleerd en alle 16 teams getest onder dezelfde omstandigheden als waaronder ze de komende weken zullen spelen. Uit de simulaties bleek dat Duitsland op 1 juli Nederland met 2-1 verslaat in het Olympisch Stadion in Kiev en daarmee de Henri Delaunay-trofee wint.

In de finale kwamen de Duitsers eerst op achterstand door een goal van Robin van Persie. Hij maakte in de 24e minuut de 1-0 via een uithaal met zijn linker van net buiten het strafschopgebied. Van Persie eindigde als topscorer van het toernooi met vijf doelpunten. De voorsprong van het Nederlands elftal was echter van korte duur. Mesut Özil scoorde 12 minuten later de gelijkmaker, en maakte daarmee de weg vrij voor de winnende goal van Mario Gómez, zijn vierde van het toernooi. In de 78e minuut van de wedstrijd sprong Gómez hoog op tussen twee Nederlandse verdedigers en kopte de bal uit de hoekschop van Bastian Schweinsteiger in het net. Daarmee bezorgt hij Duitsland zijn vierde UEFA EURO-overwinning!

EA SPORTS voorspelt dat de Duitsers alle drie de groepswedstrijden winnen, en die winnende reeks voortzetten in de knockoutfase. Er is wel een doelpunt van Miroslav Klose in de blessuretijd van de halve finale tegen Italië voor nodig om die wedstrijd met 1-0 binnen te slepen. De weg van Duitsland naar de finale loopt onder andere via een 3-2 overwinning op Nederland in de groepsfase en een 3-1 overwinning op Polen in de kwartfinale.
Nederland wordt tweede achter Duitsland in de groepsfase, na overwinningen op Portugal en Denemarken. Hun weg naar de finale loopt onder andere via een 2-0 overwinning op Rusland in de kwartfinale en een zinderende 3-1 overwinning in de halve finale op regerend kampioen en titelfavoriet Spanje. In de halve finale scoren Arjen Robben en David Villa in de eerste helft. Van Persie brengt Oranje op voorsprong in de 64e minuut. In het laatste halfuur krijgt Spanje nog een paar kansen op een doelpunt, maar die blijven onbenut. Alle Spanjaarden komen naar voren in een poging gelijk te maken, maar uiteindelijk leidt een counter van Nederland in de 86e minuut tot een doelpunt van spits Klaas-Jan Huntelaar.
Het gaat hier natuurlijk wel om een simulatie, maar stel je toch eens voor dat dit werkelijkheid word, maar natuurlijk gaan we daar niet vanuit! Als je nog mee doet met wat voetbal weddenschappen is het misschien verstandig om toch op de uitslagen van EA af te gaan. EA Sports heeft een goede staat van dienst bij het voorspellen van winnaars met de game-engine in al hun sportsimulatiegames. EA Sports voorspelde correct dat Chelsea Liverpool met 2-1 zou verslaan in de FA Cup-finale en dat Spanje de 2010 FIFA World Cup in Zuid-Afrika zou winnen.

Alle voorspelde uitslagen van EA Sports voor de UEFA Euro vind je hieronder.