Axana heeft een tijdje geleden de Nintendo DS versie voor jullie gereviewd, ik heb eens gekeken naar de PC versie. Het verhaal is gebaseerd op een boek, maar dat heb ik nog nooit gelezen. Ik begon dan ook totaal blanco aan dit avontuur.Het boek waarop de game is gebaseerd heet The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde en is geschreven door de Schotse schrijver Robert Louis Stevenson. De moord op een vooraanstaand burger, Sir Danvers Carew, is het begin van een onaangename moordreeks in Londen in 1886. In het verhaal speel je een inspecteur en je vraagt je goede vriend en gespecialiseerd dokter Dr. Jekyll om je te helpen. Het verhaal begint met twee pagina’s uit een dagboek. Dit is het begin van je zoektocht naar het moordlustige monster.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.De verhaallijn van de moorden is de rode draad door de opdrachten die je moet doen. De meeste opdrachten zijn gebaseerd op het zogenaamde Zoek & Vind. Bovenstaand screenshot is een voorbeeld van een opdracht. De balk onderin je scherm geeft telkens 6 verschillende objecten weer. Nadat je een van de objecten gevonden hebt zal er een nieuwe verschijnen, net zolang tot je alle objecten gevonden hebt. Soms kan het zijn dat je na de eerste zoekopdracht op een locatie nog een aantal andere dingen moet zoeken, maar anders keer je terug naar het dagboek. Tussen het dagboek en een volgende opdracht zijn er altijd gesprekjes te lezen met alle betrokkenen op die locatie. Op deze manier is het verhaal voor nieuwelingen zoals ik goed te volgen.

Tussen de opdrachten door zijn er ook een aantal minigames die voorbij komen. Denk hierbij aan het aan elkaar plakken van een foto, het open maken van een deur of het juiste drankje samenstellen. De game en minigames zijn niet al te moeilijk en zijn daardoor ook erg leuk voor de jongere gamers onder ons. Mocht je er toch niet uit kunnen komen dan is er geen reden voor ‘paniek’, na een seconde of 20 kun je een minigame overslaan. Met het zoeken naar voorwerpen werkt het wel iets anders. Hier heb je niet de mogelijkheid om iets over te slaan, maar heb je wel de hint knop. Je begint de game met 5 hint mogelijkheden. Bij elke nieuwe zoekopdracht is een flesje verstopt waarmee je je voorraad weer aan kunt vullen tot maximaal 5.

Grafisch gezien is het natuurlijk geen topgame, maar toch geven de omgevingen je een goed beeld van de sfeer. De kamer van een van de hoofdrolspelers, Lucy Carew, is bijvoorbeeld heel licht en lieflijk, terwijl het bij de havens donker en schimmig is. Over de muziek die ze gebruikt hebben ben ik ook wel te spreken. Dat is vergelijkbaar met de omgevingen, het past bij het verhaal.ConclusieIk vond het zelf een erg vermakelijke game, ondanks dat het geen lange speelduur heeft. Met een uurtje of 2 heb je de game wel uitgespeeld, maar toch ben ik van mening dat Zoek & Vind games wel een ‘lange houdbaarheidsdatum’ hebben. Na een paar maanden kun je het rustig weer een keer uit de kast halen en spelen, Zoek & Vind blijft tenslotte Zoek&Vind. Voor oudere gamers is het misschien wat aan de makkelijke kant, hoewel sommige objecten wel erg lastig verborgen zitten. Het hele idee dat ze het dagboek hebben opgenomen in de game vind ik erg leuk, vooral voor degene die het verhaal nog niet (zo goed) kennen. Mocht je de game gespeeld hebben en het boek al kennen, dan is een van de vele films misschien wel een optie.Informatie:Uitgever: Denda GamesPlatform: PCTalen: NederlandsAdviesprijs: € 9,99
Score– Gameplay: 7/10- Fun: 7,5/10- Levensduur: 7/10- Graphics: 6,5/10- Geluid: 7/10- Originaliteit: 7/10Totaal score: 7,0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.